Från Färöarna

Från Färöarna

Mina blogginlägg har varit få under sommaren. Förklaringen är dels ledighet – först ofrivillig pga sjukdom och sedan frivillig (semester). Men dels handlar det också om att jag de senaste veckorna har jag nog också tänkt mer på internets begränsningar än möjligheter.

Nu kommer det dock några rader från Sørvágur på Färöarna. Hit kom jag igår med anledning av att Nordiskt Inremissionsråd (NIR) håller generalsekreterarmöte. NIR är ett nätverk där ELM-BV finns med sedan ett tiotal år. Gemensamt för oss som är med är att vi är organisationer som driver mission på evangelisk-luthersk grund i våra nordiska hemländer. Fokus i NIR ligger på erfarenshetsutbyte och samtal kring situationen för våra respektive organisationer.

Denna första dag har vi haft ett arbetspass kring temat ”Leading through change”. (Vi får använda engelska mestadels med hänsyn till finska deltagare i NIR.) Och sedan har vi ägnat kvällen åt bön för varandra.

För mig är det en stor förmån att få dela erfarenheter med ledare i liknande uppgifter; i liv och tjänst finns det mycket vi kämpar med som vi har gemensamt. Be gärna för de återstående dagarna. På fredag reser jag tillbaka hem. Förhoppningsvis med goda idéer, motivation att gå in i höstens arbete och välsignad genom bröders gemenskap omkring Guds ord, i bön och i samtal.

/ErikJA

1 reaktion till “Från Färöarna”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved