Från Peru till Indien, via Sverige

Från Peru till Indien, via Sverige

Det är nu bara dryga tre veckor sedan jag landade på svensk mark efter två härliga och välsignade månader i Peru. Nu packar jag väskan igen och sätter mig på måndag på flyget mot Indien för att vara där i tio dagar. Det känns jätteroligt att få återse våra kära vänner i Indien igen, träffa barnen på barnhemmet, äta den fantastiska indiska maten, trängas med folk på stan,  besöka församlingarna och möta folket som hungrar efter evangeliet. Men det är också med stort allvar i hjärtat som jag åker dit men tanke på att syftet med resan är att utreda om ELM ska fortsätta arbeta i Indien eller inte. Det ska bli gott att få sitta ned med Moshe Badda och BLMs ledning och få samtala om allt och få be tillsammans. Vi vet att Herren inte är beroende av ELM för att sprida evangeliet i Indien – samtidigt är det en förmån att få vara med. Min enda bön inför denna resa är att Herren tydligt ska visa oss vägen vidare och därför uppmanar jag er att stå med oss i bön dagligen under vår resa där. Det känns tryggt att ha Erik J Andersson med mig på ena sidan och Benedikte Nilsson på den andra – och att Herren finns både före oss, med oss och efter oss.  Jag känner frid i hjärtat över att missionens arbete är Herrens – och inte vårt, och att han kommer att leda.

Det är stort att va vara med och se missionens arbete runt omkring i världen! Under mina veckor i Sverige har det också blivit stort för mig att Gud också arbetar här i Sverige. Jag har fått höra människor som fått komma till tro och andra som öppnat sig för evangeliet och som vill veta mer om livet med Jesus. Det har varit mycket uppmuntrande att få vara med på Rafiki – det mångkulturella café som Lutherska Kapellet i Umeå driver, och få se och uppleva hur Herren också arbetar där genom de relationer som skapas. Jag ser mycket fram emot att få vara med på den Alphakurs och dopklass som kommer att starta i slutet på februari. Att dela evangeliet ger verkligen mening åt livet – och det är därför vi finns till.

Häromveckan när jag var på lärjungaskola på Lutherska Kapellet så slog mig, än en gång, att Gud ger aldrig upp. Även om han faktiskt vet vilka som slutligen kommer att ta emot honom så kallar han ALLA. Han kallar även på de han vet inte kommer att ta emot honom, och gör verkligen allt för att, om möjligt alla, ska komma till tro och få ta emot evigt liv. Jesus längtar så oerhört djupt efter att få personlig relation till varje enskild individ på denna jord, och han har redan besegrat det onda och öppnat vägen till Gud. Detta gav mig ny inspiration att sprida evangeliet vidare. Några dagar senare fick jag ett sms från en kär vän där det stod: ”Jesus står med öppen famn och säger: Kom i min famn, jag längtar efter dig!” Ja, tänk han längtar efter mig också.

Rakel Smetana

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved