Funnen!!

Rektorn bad mig följa med och leta efter en av våra flickor som inte kommit till skolan sen i maj. Hon är föräldralös och rektorn visste att hon är gravid och skulle finnas i byn någonstans. Vi for dit, pratade med den hon skulle bo hos och med några andra. Men ingen visste var hon var, sa de i alla fall. Eftersom det är nära den tid hon skulle föda försökte vi också fråga på ett antal kliniker – men inget napp. Innan rektorn skulle åka hem satte vi oss i rektorns bil och bad för flickan, för dem vi frågat och framför allt att Herren skulle hålla sin skyddande hand över henne. Sedan for rektorn hem till Kericho och jag gick till posten och började sedan gå hemåt.
Tankarna var många, tanken på abort även sena sådana är aldrig långt borta även om graviditeten gått långt, självmord skulle också kunna vara en möjlighet i en situation som hennes med övergivenhet och oro för framtiden.
Jag hade bara kommit en liten bit över bron nere vid byn så ringde min telefon. Det var från hennes vän där hon bott. Hon var kommen dit. Så jag vände och gick tillbaka. På vägen messade jag rektorn som blev väldigt glad.
Jag pratade lite med flickan, försökte få veta lite mer om hennes relation till barnets far och hans familj. Hon fick också prata med rektorn på telefon. Hon bestämde med rektorn att hon skulle komma till skolan imorgon. Så bad vi tillsammans och la hennes framtid i Herrens händer.
Be för våra flickor att de ska våga och vilja säga nej till relationer med män och pojkar.
Be också för dem som blir gravida att de ska våga söka hjälp.
Och be för oss på skolan att vi får vishet och kraft att hjälpa på ett rätt sätt, båda med undervisning för att förhindra graviditeter och med hjälp och stöd för dem som trots allt blir gravida.
Kerstin Nilsson

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved