Fyra nyanser av nyår

Fyra nyanser av nyår

På nyårsafton 2010 går mina tankar till fyra olika platser runtom på jorden.

Först tänker jag på  Hanaskog i nordöstra Skåne. Där firar nämligen min Maggan och våra barn nyår. I gott sällskap det vet jag, men jag saknar dem ändå och hade gärna varit där.

Sedan tänker jag på Chiclayo, Peru, där jag firat nyår de senaste fyra gångerna. Med mycket glädje och mycket värme. De senaste gångerna tillsammans med pastor José och hans familj. Jag saknar dem, och hoppas att våra kristna syskon i Chiclayo går ett gott 2011 tillmötes.

Själv befinner jag mej på Misssiongården Fridhem i Vännäs. Jag är omgiven av glada människor och gläds också över den längtan som så många bär på efter att både få höra Guds Ord, men också få ge det vidare till dem som inte känner Jesus.

Och så kan jag inte låta bli att tänka på våra missionssekreterare Peter Storgaard och Andreas Giselsson, som tillsammans med Rakel Smetana och Johnny Bjuremo är i Indien på uppdrag av ELM. Häftigt!

Ett nyår är å ena sidan bara en dag som övergår i en annan, en klocka som tickar vidare, och å andra sidan är det en möjlighet att stanna upp, utvärdera och samtidigt se framåt. Jag tror det är nyttigt att göra det ibland. Också för att på nytt söka Herrens vilja och ledning. Det är min bön både för mej själv och för ELM att Herren ska få leda in i det nya året och visa oss vägar framåt och utåt.

Ett gott nytt 2011 önskar jag Er alla!

Låt mig börja med dig, o min Frälsare kär, varje år, som du giver mig än. Låt mig börja med dig, varje dag du beskär och förnya mitt uppsåt igen Att vara och bliva din egen!

Låt ditt levande Ord bli det ljus, i var sken Jag alltjämt vandrar fram på din stig. Varje gryende dag två mig vit, två mig ren I det blod som har runnit för mig Från korset en gång, Herre Jesus! (LH 130:1,3)

/Erik

(PS. Egentligen hade jag tänkt spela in en liten videohälsning till bloggen/hemsidan inför nyåret. Men en förkylning gjorde att kraften inte riktigt räckt till iår och idag. Så det fick bli ett vanligt blogginlägg – och så får vi se om det kan på video en bit in på tjugoelva.) Fyra nyanser av nyår

1 reaktion till “Fyra nyanser av nyår”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved