Gagnef!

Tänk vad glad man kan bli av ett par dagar i Dalarna. Det blev i alla fall jag förra veckan när jag, tillsammans med Maggan, besökte Gagnef. Där finns ELM:s yngsta missionsförening, tror jag. Men det finns rottrådar ända tillbaka till 1800-talet. Hans Jakob Lundborg, en av initiativtagarna till att EFS bildades var född i Gagnef. Mitt besök gick dock inte ut på att prata historia, utan att tillsammans med kristna syskon i landet där älvarna möts tänka till om samtid och framtid.

Fredagskväll samtalade vi om ELM-föreningens visioner. Försökte föreställa oss hur den kan se ut om 5 år om allt utvecklas positivt. Det kan vi kanske inte förvänta oss att allt gör, men det är viktigt att veta vart man vill. Och ingenting är så omöjligt att inte Herren kan göra det.

På lördagen höll jag ett dubbelföredrag med de dubbla rubrikerna ”Sverige – ett missionsland” och ”Om Jerusalems återuppbyggnad”. Då höll vi till i den nya Himmilsgården, som Svenska kyrkan byggt i Djurås. En härlig lokal, och samtidigt som jag undervisade kunde jag njuta av ett par dalmålningar på nedre väggen. Jag gillar den konstgenren starkt. Kolla exemplet nedan!

Maggan stod för yttremissionsinslagen under helgen i form av en samling med ungdomarna på fredagskvällen och under lördagen både barnsamling och föredrag med bilder för oss lite äldre.

Och tänk att jag för första gången på xx antal år också fick ingå i en kör. Men endast en kort övning sjöng vi Blott en dag och Tack du min himmelske konung. Det var gôtt.

/Erik

Dalmålning: Kristus tas ned från korset.

2 reaktioner till “Gagnef!”

  1. Härligt att höra om era upplevelser i Dalarna. Själv har jag många ljusa barndomsminnen från Gagnef. Just nu brottas jag med Luk 3:1-15 inför morgondagens predikan i Torsby. I detta lilla sammanhang strålar LP-stiftelsen, Lutherstiftelsen, Missionsprovinsen och ELM samman till en liten gudstjänstfirande gemenskap. Har vi tur så plockar Lennart och Jonny B fram elgitarr och bas…

    Lycka till med arbetet Erik.

    1. Det är inte lätt att predika över Döparen. Jag har brottats med honom flera år. Men önskar Guds välsignelse både över dej, Jakob, och över dem som lyssnar.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved