Gästblogg: Jasmine Ytterstedt

Gästblogg: Jasmine Ytterstedt

jazzNattvarden – en gemenskap över hela världen

Nu har vi varit här i en vecka (imorgon) och jag har haft äran att få fira nattvarden två gånger. Det är faktiskt väldigt speciellt att få fira nattvarden här i Peru.

Första nattvarden firades i San Antonio och där var det inte alls som hemma, här har de ingen osyrat bröd och inga färdiga oblater. De har inte heller alkohol i sitt vin och dricker inte ur samma bägare utan vi fick varsitt litet glas. Andra nattvarden fick vi i Las Lomas-gruppen på gudstjänsten i söndags i Las Lomas. Där var det lite mer likt hemma i Sverige. Dock hade det inget osyrat bröd men de drack ur samma bägare (glas).

Varför det gör det så speciellt att fira nattvarden här i Peru är att det blir så starkt att vi tillhör samma Gud, att vi har gemenskap fast att vi bor i två olika länder i världen. Jag kan tycka det är lätt att tänka, jo men vi är syskon i Kristus även ifall de är på andra sidan jorden (när man väl har tänkt den tanken). Men nu dessa två gånger jag fått fira nattvarden har detta varit på riktigt. Jag har fått uppleva denna gemenskap med mina syskon i tron på andra sidan jorden. Det är väldigt härligt att få uppleva detta och det är något som jag kommer att ta med mig från denna resan.

Ennan sak som jag tycker är lite speciellt är att här bryter pastorn en bit bröd till varje människa som står där och vill ta emot måltiden. Det är annat än hemma där prästen bara bryter det första brödet, fast det är ifs väldigt fint det med. Men detta med att pastorn bryter brödet till varje människa känns ju väldigt speciellt eftersom det är Jesus som ger oss måltiden, det är ju faktiskt Jesus som bryter och ger oss det brödet och det blir en stark upplevelse när jag tänker på det sättet.

Jag har kommit fram till att även om nattvarderna går till på olika sätt runt om i världen så är det ändå Jesus som ger oss nattvarden och den förenar oss i tron och ger en gemenskap över hela världen och det är härligt att veta att en gång kommer vi att fira detta tillammans igen fast då i himlen.

Posted on 20090127 av Jasmine Ytterstedt

___________________

Under ett par veckor har vi besök av Strandhems Bibel- och Lärjungaskola. Oerhört stimulerande att få lära känna dem! Mer av Jasmine och de andra kan Du läsa på deras hemsida.

Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved