God fortsättning på det nya året

God fortsättning på det nya året

Jag och Sofia tillsammans med min bror Niclas, hans fästmö Viktoria och en annan god vän Calle, samt Anne från Tyskland och Rhone från Kenya fick börja det nya året i Maralal i Samburu, i nordvästra delen av Kenya. Vi fick verkligen några fina dagar med de finlandssvenska missionärerna Anna och Magnus och deras två barn, Isak och Katrina. Hela resan slutade ganska spännande med översvämningar och alldeles för mycket vatten på vägarna och vi kunde inte ta oss ner som vi planerat. Andra gången vi lämnade Maralal var vi helt säkra på at vi skulle klara hela vägen ner till Nyahururu, men ack nej! En dryg mil från Maralal vi fick stanna igen, en bäck hade förvandlats till en fors med starka strömmar över en bro och det var helt omöjligt att ta sig över. Inte ens de stora ”Samburu-bilarna” som vi kallar dem, alltså Toyota Land Cruiser med luftintag som går längs ena sidan av bilen upp till taket, klarade vattenmassorna. Då kanske ni kan föreställa er hur mycket vatten det var. Men dagen efter gick det bättre trots att det bitvis fortfarande stod vatten på vägarna och en hel del lera, men med fyrhjulsdrift klarade vi oss galant.

Pojkarna på Bethesda har börjat skolan, det innebär att även de ”nya” pojkarna som kom andra halvan av förra året också har börjat denna termin. Så nu är det tomt på centrat igen och vi jagar nya! Emanuel, en av killarna som bott på Bethesda Ngata tog vi till Mustard Seed Schools, en internatskola som ligger bara några kilometer från Bethesda, i förra veckan. En annan pojke som vi haft hos oss en längre tid är Fred, och också han fick nu äntligen börja på en ny skola, även det en internatskola som ligger granne med centrat i Ngata.

Önskar du direkt kontakt med Bethesda så kan du skicka ett e-mail (på engelska) till denna adress: bethesda@bethesda.co.ke Det är alltid välkommet och mycket uppskattat med ”direkta” kontakter och hälsningar.

Vi skriver mer snart igen, till dess: Frid.

Lina Jämstorp

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved