God Jul!

När jag var i tioårs åldern drömde jag ibland om att bli bonde. Men åkrarna och djuren prisar sin Herre för att jag inte blev det. Det är inte alltid tanken som räknas – någon slags begåvning och vissa kunskaper krävs också. Men jag är ”från landet”, eller ”campesino” som man säger i Peru. Kanske är det därför jag så ivrigt önskar att det fanns en åsna och en oxe i stallet där Jesus föddes (se Jes 1:3).

Kanske är det också därför herdarna utanför Betlehem är så viktiga för mej? Två saker gillar jag med herdarna: Dels att de fick bråttom att söka upp Jesus när de fick reda på att han fötts. De ville se honom. Och dels att de berättade vad de varit med om för så många som möjligt: Alla som hörde det förundrades över vad herdarna berättade (Luk 2:18).

Jag blir nog aldrig bonde, men kanske kan jag få vara en herde, som söker Jesus och berättar för andra vad mötet med Honom betytt för mej.

Alla Er som läser min blogg önskar jag en God Jul och ett Gott Nytt År!

/Erik

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved