God Jul från Smetana i Chiclayo

God Jul från Smetana i Chiclayo

Jul i Peru, framförallt för barnen, förknippas mycket med Chocolatadas! Det är en rolig tradition där skolor, församlingar och organisationer delar ut varm choklad, kryddad med nejlikor, Paneton (en sorts fruktkaka) och godis. Ibland tillsammans med någon liten present också. Det händer att privatpersoner ställer upp ett litet bord utanför sitt hus och bjuder på varm choklad, då springer barnen runt med sina muggar och fyller på. Hittills har vi hunnit med fyra chocolatadas i San Antonio, Luya och på Filips taekwandoträning.

I Luya var det ca 35 barn som trängdes i Doris och Tanas vardagsrum. Mirjam berättade om den första julen och att Jesus vill bo i våra hjärtan alla dagar på året. På Isabels förskola bjöds det på ett fint juldrama för de stolta mödrarna. I går var det barnen på lördagsbibelskolans tur. Isabel var noga med att vi skulle sjunga de traditionella julsångerna med barnen, hon menar att annars kommer de glömmas bort av nästa generation. Ikväll var det dags för den sista i San Antonio. Det var nästan 200 barn som kom! Det blir bråda dagar för Isabel under december, men hon ser det som en möjlighet att samla människor, som annars inte kommer till kyrkan, och förmedla det glada budskapet om att en Frälsare blivit född i Davids stad. Han är Messias, Herren, för alla folk i alla tider! Isabel är en verklig missionär.

P1020304

P1020430

Imorgon kväll, 23 december, ska vi fira julgudstjänst i San Antonio. Sedan ser vi fram emot några dagars vila och gemenskap hemma med familjen. Ida kommer också vara med oss. Vi kommer att laga så svenska julmat vi bara kan, sedan ska vi dela ut julklapparna. Nyår kommer vi fira med familjen Ambrosens i Piura. Den 4 januari bär det av till djungeln i en vecka där vi ska vara med på lägret, CLET, om Herren vill.P1020204

3 advent firade vi in julen genom en sammalyst gudstjänst i Las Lomas. Vi fick höra Harold Llantop predika om att vi får ha julglädje alla dagar för Jesus finns i våra liv. De gemensamma gudstjänsterna avslutas alltid med att varje församling framför en hälsning genom en sång eller ett uppträdanden. Ida sjöng Stilla Natt med några ungdomar från Las Brisas.

20151213_104706

20151213_110843

20151213_113944

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR I JESU NAMN!

Kära hälsningar från både Janne och Annis

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved