Goda nyheter

Efter tio dagars semester är det med lite blandade känslor jag är tillbaka på jobbet. Ledigheten har varit bra, fantastiskt bra, och även om den inte inneburit så mycket av vila känner jag mig ändå ”påfylld” eftersom jag fått mycket av sådant jag behöver och tycker om. Jag har fått spendera mycket tid med Maggan och barnen. Jag har läst sex-sju böcker. Jag har fått sitta i soffan hos goda vänner flera kvällar och tala om väsentligheter och oväsentligheter. Och jag har fått se Gennesarets sjö och promenerat omkring i Jerusalem. Gud är god som ger sådant!

Nu är det tillbaka till jobbet. Det tycker jag också om. Men det är med viss bävan jag öppnar mailens inkorg. Den är välfylld och de flesta mail innebär att jag behöver lägga lite tid på att svara, på att kolla upp något eller på att skriva en kallelse/rapport/förslag etc. Några mail är dirket kritiska – ”bad news”. Men då är det desto roligare när man ser orden ”Gode nyheder” i ämnesraden.

Det är Steffen B Madsen, missionär i Peru, som skrivit. Och de goda nyheterna gäller denna gång framgångar i kontakten med migrationsmyndigheterna där. Det har varit lite strul, men det verkar nu lösa sig. Det är goda nyheter.

Ännu mera upplyft blir jag när jag läser de sju svaren på Steffens mail. Det är uppmuntrande ord till Steffen (som jobbat hårt). Det är tack till Gud som öppnar dörrar. Och det är smileysar i olika format.

Glädjen är skapelsens grundton. Glädjen är evangeliets grundton.

/ErikJA

 

1 reaktion till “Goda nyheter”

  1. Erik hoppas du får kraft till arbetet. ELMs mIssion är viktig! It is good news också att evangeliet blir mottaget i Andrea Pradesh.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved