Gott nytt år från Kenya

Gott nytt år från Kenya

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade här, och mycket har hänt sedan dess. Den 28 november firade Bethesda 10-årsjubileum, i början av december åkte jag och Malin med Jonny till Samburu och den 17 december satte sig Malin på planet hem till Sverige. Jag och Kerstin vinkade av henne på flygplatsen och senare på morgonen åkte vi tillbaka till Chesinende. Redan dagen därpå var det dock full rulle igen. Jag följde med Kerstin på en workshop i God Agule och fick se hur försoningsarbetet går till. Väldigt inspirerande! Sedan blev det jul och nyår, även här i Kenya, och däremellan ett kenyanskt bröllop.

Och nu lämnar vi alltså 2014 bakom oss och går in i ett nytt år! Här i Kenya anar man en viss lättnad över att lämna 2014 och gå in i 2015. Året har innehållit många tragedier, och i bönerna nämns de människor som omkommit i terrorattackerna. Människor som förväntat sig se det nya året men som inte fick göra det. Jag stämmer in i hoppet och bönerna om att 2015 ska få bli ett år av fred och glädje i Kenya.

För mig innebär det nya året nya uppgifter. Hädanefter kommer jag befinna mig här på Chesinende och engagera mig i skola och socialt arbete. Först och främst väntar dock två veckor till av språkstudier. Vi börjar imorgon, vilket jag ser fram emot. Efter fyra månader har jag hunnit få lite mer kött på benen samtidigt som jag längtar efter att lära mig mer. Kanske kommer jag få bättre kläm på det där med yangu och zangu, mingi och nyingi osv.

Här i Kenya är torkan och värmeböljorna i antågande och det märks av redan nu. Solen bränner starkare och eftermiddagarna är inte längre fyllda av regnskurar. Åtminstone inte i samma utsträckning som innan. Men klimatet i Chesinende är annars behagligt och våren här kommer nog bli bra!

Jag vill önska gott nytt år till alla er där hemma i Sverige. Var välsignade i Guds kärlek!

/Amanda Mattson, volontär Kenya

Bild från Samburu:

DSC_0501

4 reaktioner till “Gott nytt år från Kenya”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved