Gud har omsorg om oss

Gud har omsorg om oss

Om två dagar lämnar vi Emanuel Children’s home och något som jag trodde skulle vara en lättnad känns nu ganska trist. Att lämna kommer vara sorgligt trots att jag bara varit här i drygt två veckor. Barnen här har gett mig mycket glädje i en period som för mig varit tuff och för det är jag dem evigt tacksamma. De har en speciell plats i mitt hjärta då de verkligen har hjälpt mig på ett överraskande sätt.

Gud placerade inte mig i Kenya bara för att jag skulle kunna hjälpa andra, nej ärligt talat tror jag att den största anledningen till att jag är här idag är för att Gud såg att jag behövde det. Jag hade aldrig tänkt tanken att åka som volontär till Kenya innan Gud plötsligt en dag i februari planterade tanken i min hjärna och nu är jag här. Han öppnade mina ögon för den väg han hade tänkt för mig när jag var på väg åt ett helt annat håll.

Ända sedan jag var 5 år visste jag vad jag skulle göra med mitt liv. Jag hade en plan på att bli dagmamma och även om den planen nu har utvecklats till förskolelärare är det ändå ganska likt. Längs vägen har jag flera gånger fått höra att det är en bra plan men jag har också fått höra motsatsen. Ingen har sagt att det är en dålig plan men jag har fått höra att jag skulle kunna göra mer, bli något bättre. Ofta har jag skrattat bort det eller bara sagt att det inte spelar någon roll för det är det här jag vill. Samtidigt tror jag att dessa kommentarer ofta har fastnat och jag har funderat på om förskolelärare är ett dåligt val. Men jag har ändå hållit fast vid min plan och under hela min gymnasietid visste jag vart jag var på väg. När jag sedan gick ut gymnasiet bestämde jag mig för att ändå lägga ett år på bibelskola innan jag började plugga. Det blev ett fantastiskt år och under det året passade Gud på att skaka om min plan lite.

Gud fick visa mig vem det är som håller i spelkorten. Han fick mig att på nytt inse att han vet bättre än jag, även när det gäller att veta vad jag behöver. Under min tid här i Kenya har jag fått lita på Gud på ett nytt sätt, speciellt när det har varit svårt och då har jag fått upptäcka att han verkligen bryr sig om lilla mig. Han har visat sin omsorg om mig på ett sätt som jag inte tror jag sett lika lätt om jag varit i Sverige.

Om jag hade börjat plugga istället finns risken att jag inte fått uppleva Guds omsorg så konkret men framför allt tror jag risken att jag tvivlat på att jag var på rätt väg hade varit stor. I och med att jag åkte till Kenya och kanske framför allt att jag hamnade på Emanuel Children’s home (om så bara för en kort tid) känner jag nu en större trygghet i min plan för framtiden. Jag har haft både roliga och tuffa dagar här men barnen har nästan alltid fått mig att le och fortsätta kämpa. De har visat mig en anledning att fortsätta på min plan. Jag har också fått inse att det inte handlar om hur högt ansett ett jobb är eller hur bra betalt det ger som bestämmer om man ska välja det utan om man trivs med det och passar för det.

/Ester Birgersson, Kenya

1 reaktion till “Gud har omsorg om oss”

  1. Tack Ester för din ärliga berättelse! Gud lede dig alltid! jag känner som du, ”jag tror jag är i Peru inte bara för att hjälpa andra, utan för att jag behöver det”. Gud är våran himmelske pappa som leder oss på ett underbart sätt, även om jag inte alltid ser det. Han heter ju Underbar i Råd. /Janne

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved