Guds ord förkunnas rent och klart i Peru

Guds ord förkunnas rent och klart i Peru

Jag har något berättat om att den katolska kyrkan försummat att förkunna evangelium här i Peru. Det är min uppfattning eftersom många som stolt kallar sig katoliker låter sig vägledas av helgon och olika jungfrur.

Men med glädje vill jag också berätta att evangelium förkunnas här i Peru. I den kyrka vi vanligtvis går i här i Arequipa, som heter Encuentro con Cristo (Möte med Jesus), predikas Guds ord rent och klart. Pastor Rudolfo är en bekännelsemedveten predikant som inte försummar att förkunna synd och nåd. Rudolfo har fått sin utbildning på det lutherska seminariet SETELA som ligger strategiskt här i Arequipa för att kunna utrusta till tjänst i Guds rike i både Bolivia och Peru. Nu i början av mars startar där en bibelskola med elever både från södra och norra Peru samt Bolivia. Förra söndagen vi var i kyrkan så letade Rudolfo fram dopbeviset till Arvid Birgersson.

Arvid döptes alltså just här för 20 år sedan!

IMG_3704[1]IMG_3703[1]

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3710[1]

 

IMG_3707[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har besökt Chiclayo. För första gången fick hela familjen möta staden där vi ska bo och arbeta. Vi tittade på några skolor, träffade kyrkans styrelse, besökte församlingen San Antonio och deras nybrottsarbete i Luya som verkar ska bli min främsta arbetsuppgift. Vi fick också träffa våra missionärskollegor och några av vännerna i kyrkan i Chiclayo: Harold och Margots familj (president i kyrkan och pastor i Las Lomas), och Merci och Isabellas familj (pastorspar i San Antonio). Två viktiga familjer i IELCHs arbete i Chiclayo.

 

IMG_3730[1]IMG_3735[1]

 

 

 

 

 

 

 

                Buss till Chiclayo                                                         

 

IMG_3755[1]

IMG_3768[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Harolds familj                                                                    Lunch varje dag hos Steffen och Kate

 

IMG_3784[1]IMG_3786[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Hemresa igen

Ja, efter mer än fem månader känns faktiskt Arequipa som hemma. Men snart ska vi bryta upp härifrån för om tre veckor såg går ”flyttlasset” norrut. Även om vi inte har lika mycket som när vi lämnade Vännäs har vi hunnit samla på oss en del också här…och det blir till att göra ännu ett uppbrott. De vänner vi har här, både jag och Annis men också barnen, följer inte med oss till Chiclayo.

Be gärna att det läggs tillrätta för oss i Chiclayo med boende, skola och arbete. Vi vill vara och göra det Herren vill med oss.

Er utsända i Kristus,

Janne

Ella utanför Limas flygplats

 IMG_3723[1]

 

2 reaktioner till “Guds ord förkunnas rent och klart i Peru”

  1. Tack! Där Guds ord predikas finns förutsättningar för förlåtelse, upprättelse, liv, kärlek och frid. Ber att detta ska vara något som präglar er kyrka i Arequipa. Och även på er nya bostads- och arbetsstad – Chiclayo samt kyrkan där.
    Vi kommer också att få träffa Harold, samt en aktiv medarbetare, Mariela här i Sverige under försommaren.
    Vi är med i bön för er särskilt nu i uppbrottstider. Herren leder och hjälper i allt.
    /Henrik o Sara

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved