Guds ord i Etiopien!!!

Guds ord i Etiopien!!!

Tillsammans med kyrkans generalsekreteraren qes Endale besökte jag bibelsällskapet i Addis Abeba, Etiopien. Vi var där för att få tillstånd att köpa biblar till pastorskonferensen nästa vecka. Det råder brist på biblar i landet! Längtan efter att få läsa och lyssna till Ordet är stor. Bibelsällskapet har kommit med en finurlig lösning. En liten apparat, typ radio, som drivs med solenergi och som innehåller ett minneskort med hela bibeln på respektive språk. Toppen! Det finns fortfarande ca 20 språkgrupper i Etiopien som inte har bibeln på sitt språk. Många kan inte läsa och då kommer den lilla apparaten till stor nytta. Det ger evigt liv och leder fram till att människor lär sig sitt språk. Allt detta genom att lyssna till Evangeliet! Kanske dags för oss svenskar att vakna! Har Du en strategisk plats att placera ut en ”bibelröst”?

Vi fick tillstånd att köpa 150 biblar till en kostnad av 33 kronor styck! En svensk glass eller en fika på stan! Scriptura ger dessa biblar som en gåva till kyrkan. Erik Andersson och jag har ytterligare 50 kg litteratur i våra resväskor. Dessa lutherska studiebiblar och katekeser skall överlämnas till bibelskolan i Wollaita-synoden. Även dessa är en gåva från Scritura, evangelisk-litteratur-mission.

Nu befinner jag mig på resa mot Asella. Där väntar samtal med ledarna för barnhemmet ACYM och det teologiska seminariet LTS.

Jonny Bjuremo

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved