Gudstjänst i Las Lomas

Gudstjänst i Las Lomas

Vi är ju placerade som missionärer i San Antonio men vi försöker också ta del av gemenskapen i både Las Brisas och Las Lomas församlingar.

Idag var vi på gudstjänst i Las Lomas. Vi sjöng många sånger med rytmisk gitarrmusik efter sydamerikans stil. Pastor Harold ledde gudstjänstordningen som projicerats på väggen. Både en broder och en syster i församlingen (så kallas de alltid här) inbjuds att läsa bibeltexterna från Amos bok och Efesierbrevet som varvas av gemensam sång. Sångerna är enkla men innehåller ett gott budskap om Jesus. Harold läser själv evangeliet och predikar medan barnen är på söndagsskola. Jag känner av den glada och öppna atmosfären som vi alltid upplever vid mötena här i Chiclayo.

På eftermiddagen åkte jag och Ella till San Antonio för att vara med på gudstjänsten där. De läste samma bibeltexter där och Merci predikade över Efesierbrevet 1 och påminde oss om de andliga  välsignelser vi har fått igenom Jesus – att vara utvald till Guds barn, äga syndernas förlåtelse, den Helige Ande och ett evigt arv som väntar oss – andliga välsignelser som är långt mera värd än alla materiella välsignelser. Det var intressant att höra detta också med tanke på den materiella nöd och fattigdom som många lever i här i Peru.

Vi kommer mer och mer in i gemenskapen och förstår var behoven finns i kyrkan här. Behoven är stora men frågan är bara hur vi kan vara till stöd på ett bra sätt. Be gärna för IELCH! Igår hade jag bibelstudium i San Antonio. Vi ska läsa Hebreerbrevet under tre lördag kvällar. Jätteroligt men också jättesvårt och det tar mig LÅNG tid att förbereda mig på spanska. Vi är glada och tacksamma över att få vara här i Chiclayo!

Janne

1 reaktion till “Gudstjänst i Las Lomas”

  1. Jag har också fått höra Harold predika! Hälsa honom gärna när ni träffas nästa gång. Bra att ni finner uppgifter. Gud ger vägledning dag för dag. Herren med er! 🙂

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved