Hälsning från Kenya och Etiopien

Hälsning från Kenya och Etiopien

Henrik Nilsson, ELMs ordförande, och undertecknad besökte Kenya och Etiopien 7-19 mars 2018. Det första uppdraget var att medverka vid missionärsretreaten i Rondo i västra delarna av landet. Det var missionärsgruppen i Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland, SLEF, och ELMs  missionär Kerstin Nilsson som kallat oss att leda bibelstudier. I fyra dagar njöt vi av kenyansk regnskog, god mat och välsignad syskongemenskap.

Henrik var mycket intresserad av den Evangelisk-lutherska kyrkan i Kenya, ELCK, så vi reste runt till Kisumu, Matongo, Chesinende och Nakuru. Vi hade förmånen att samtala med t f ärkebiskopen Joseph Ochola och hann även besöka barnhemmet Bethesda Children Ministry, BCM.

I Etiopien inledde vi vårt besök med att köra ner till Asella. Där finns som bekant Etiopiens Evangelisk-lutherska kyrkas, EELC, teologiska utbildning, LTS. Tio studenter finns där just nu och de har kommit halvvägs i sina studier. Vi hälsade även på vid det barnhem som ELM samarbetar med, Asella Children and Youth Ministry, ACYM. Ett imponerande grönsaksland har öppnats upp av barnhemmet. ACYM har även färdigställt fem butiker som nu hyrs ut.

16-17 mars hölls det konsultationer i Addis Abeba. EELC, SLEF och ELM satt ner i två dagar för att samtala om det gemensamma uppdraget. Det var mycket välsignade dagar med flera bibelstudier och bön. Det framkom många värdefulla synpunkter på hur det framtida arbetet bör utformas. Tack för alla förböner!

Jonny Bjuremo

 

1 reaktion till “Hälsning från Kenya och Etiopien”

  1. Glädjande att höra att ni haft goda möten. Må Herren leda ELCK och EELC och välsigna vårt fortsatta samarbete med dem!
    David

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved