Har du växt?

Som jag berättad tidigare i bloggen läser en grupp från Chiclayo på en bibelskola i Juliaca i södra Peru under denna månad.

Peru är ett stort land med många olika typer av natur. Här i Chiclayo är det sommar med trettio grader varmt och det sjunker bara marginellt på natten. Men i Juliaca som ligger på nästan 4000 meters höjd över havet är det kallt även på sommaren. Runt 15 grader på dagen, men ner mot nollstrecket på natten.

Olika geografiska och klimatmässiga förhållanden gör också att mathållningen blir skiftande. Vid kusten är det ris som är basfödan, och man äter gärna fisk och färska frukt. Uppe i Anderna är potatis grunden – gärna tre mål potatis om dagen – och även andra rotfrukter smyger sej in på menyn.

Igår talade Maggan med Luisa en av medlemmarna i kyrkan här. Hennes dotter Alessandra läser i Juliaca. Maggan frågade om de hade hört något från Alessandra. Jodå, de hade talat på telefon. Och Alessandra lät mycket nöjd och trivdes. Luisa berättade med ett leende att hon hade frågat sin dotter: ”–Har du växt?”

”–Nej, maten är förfärlig inte alls som hemma”, svarade Alessandra snabbt. Men mamman frågade igen: ”–Jaja, men har du växt i Bibeln, menade jag?” ”Ja, så har jag växt, mamma.”

Och när Alessandra sedan växlade några ord med sin syster i telefon och avslutade samtalet med ”Gud välsigne dej!” i stället för det vanliga ”Chau” så konstaterade hela familjen att Alessandra verkar växa på bibelskolan.

+Erik>

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved