Härliga missionärer

Härliga missionärer

Gruppbild efter frukost. Kate, Steffen och Nicolaj är redan i Chiclayo, jag följer efter dit i morgon torsdag och fam Lindström reser till Sverige om ett par dagar.

Idag har jag umgåtts med familjen Lindströms hela dagen. Så gott att få träffa dem! Elin och Mattias har arbetat i Peru i ganska precis tre år och gjort ett fint arbete. Mycket finns att vara tacksam över, samtidigt som det varit väldigt tufft för dem periodvis. Nu är de på väg till Sverige, och idag har vi talat ganska mycket om avslut och om att flytta ”hem”.

Man talar ibland om att hemvändande missionärer kan uppleva en omvänd kulturkrock när man kommer tillbaka till det land och den kultur man från början tillhör. Det är bra att ha en viss beredskap på att man inte känner igen allting efter att ha varit borta i några år – man själv förändras och omgivningen. Om sådant, och mycket annat har vi talat.

I morgon har vi förmiddagen tillsammans innan jag far vidare till Chiclayo, och Lindströms eventuellt tar en tur till Limas zoo för att möta några andra konstiga djur än undertecknad 🙂

/ErikJA

 

2 reaktioner till “Härliga missionärer”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved