Hastigt svenskbesök

Hastigt svenskbesök

Matongo har idag förärats med ett kort besök av sju intresserade svenskar som just nu reser i ”missionens fotspår” i detta vackra land. Tre är f d kenyamissionärer.

Copy (2) of IMG_6071
Även för mig som f d kenyamissionär och alldeles pinfärsk volontär var det stimulerande och uppmuntrande att tillsammans med besökarna göra dagens rundvandring på denna legendariska missionsstation och bli påmind om och reflektera över hur många ELM-missionärer som faktiskt bott och verkat på denna plats.

Copy (2) of IMG_6077
Bara Herren vet vad välsignelse detta haft för folket härute och för oss som fått förmånen och glädjen att vistas tillsammans med dem. En som vittnade om de svenska missionärernas betydelse var rektorn för Lärarhögskolan (TTC), John Obaga, i samband med att han informerade om sin institution och visade några av faciliteterna.

IMG_6074
Förutom korta visiter på MLTC (Teologiska seminariet) och Matongo High School fick vi också vara med om den gemensamma gudstjänst för studenterna vid de båda collegen (TTC och MLTC) som alltid hålls onsdag eftermiddag.

Copy of IMG_6076

Per-Martin Hjort

www.hjortikina.dinstudio.se

1 reaktion till “Hastigt svenskbesök”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved