Helande workshop och gudstjänst

Helande workshop och gudstjänst

Under veckan som gick hade vi ett planeringsmöte för Lutheran Healing Spring Ministries, styrelsen för försoningsarbetet, i måndags, sedan jobbade jag lite med skriv- och redovisningsarbete. Men höjdpunkten var en Helande workshop i Kenyoro torsdag-lördag. Deltagarna var församlingsarbetare och -ledare samt lärare från flera pastorat i området. Av de 60 inbjudna kom cirka 30 deltagare. Det blev en välsignad workshop med rörande bekännelser på slutet. Vi hoppas och ber att det som deltagarna tog till sig får fortsätta verka i deras liv. Och att försoning får ske i området. Herren kan göra mycket och han vill göra det på sina barns böner. Du får vara med och förändra genom bön! Den 21-24 augusti har vi en Helande-workshop inplanerad i Oyugis. Den riktar sig också mest mot sociala konflikter, liksom den i Kenyoro.

Idag, söndag var jag med i gudstjänsten i Atemo kyrka. Vi var inte så många först men sen kom barnen så kyrkan blev helt full och lite till! Härligt att se. Det var/är söndagsskolläger. Flera församlingars söndagsskolor sjöng i gudstjänsten. Och Guds familj utökades med en person, ett barn i tre-fyra-årsåldern döptes!

I veckan som kommer finns förberedelser för ”graduation” på Atemo Bible College på fredag. Då utexamineras 19 nya evangelister från olika delar av kyrkan. Jag behöver också fixa punkteringen på min bil och göra lite annat sånt av mera praktisk karaktär. Och så ska en artikel skrivas…..inte alltid så lätt.

Kerstin Nilsson

 

 

 

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved