Helande workshops – Och valkampanjer

Helande workshops – Och valkampanjer

Nu i februari hålls tre Helande workshops i Kenya. Förra veckan (13-15 febr) hölls en i Kericho. Omkring 35 personer deltog. Den här veckan (18 – 20 feb) i Nyabitongo i Kuresoi. Kanske så många som 65 personer nåtts. Veckan som kommer planeras en i Kipkelion som är huvudort nära Chesinende. Vår bön är att många ska bli befriade från sin smärta och att människor ska försonas.

Samtidigt pågår valkampanjerna för fullt. Den 4 mars är det val, nu enligt en ny konstitution. Då väljs president, parlamentsledamöter, guvernörer m fl. De olika partierna har format tre större allianser där varje allians har en presidentkandidat och en sk ”running mate” som förväntas bli vice president i händelse av vinst. Olika opinionsundersökningar pekar på att det blir en kamp mellan nuvarande premiärmininstern Raila Odinga och en av vice premriärministrarna, Uhuru Kenyatta. Om det inte blir en tydlig vinnare i en första valomgång blir det en andra valomgång mellan de två kandidater som får flest röster.

När jag pratar med mina vänner i Kenya så säger många att det kommer att vara lugnt  vid valet. Några få är mera skeptiska.  Men en sak är gemensam; Alla påminner om vikten av förbön för Kenya! 

Vi vet att Herren gör mycket som svar på sina barns böner. Be om lugn vid valen och att de blir fria och rättvisa!

Kerstin

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved