Hemma

I februarinumret av Till Liv finns ett reportage med rubriken ”Gårdshjältarna”. Det är Julia Bjuremo som skrivit om dem som arbetar i kök och städ på missionsgårdarna. Det är medarbetare som inte syns så ofta, men betyder så oerhört mycket för att missionsgårdarna ska vara platser att trivas på.

I förra veckan fick en hjältinna, Elsa Bengtsson, flytta hem till Herren. Elsa kom till Strandhems missionsgård 1949 (!). Hon stannade här till sin pensionering. Och sedan drygt ett kvarts sekel till. Tänk så många vi är som fått bli välsignade genom henne. Frid över Elsas minne.

/ErikJA

Strandhem

 

1 reaktion till “Hemma”

  1. Hur tryggt det är att lämna i Guds händer Allt,allt som ängslar och vill trycka ned
    Och vara viss,att han till godo vänder Allt som oss möter på den dunkla led, Som över berg och genom dalar bär Till Salems stad där fadershuset är.
    Så går jag lugn till ro i nattens sköte Och somnar in i Herrens Jesu namn Och vaknar glad till nya dagars möte Och föres närmare den lugna hamn, Där allt ska glömmas,tåren torkas bort Och vedermödan synas lätt och kort.
    Detta var den sista sången vi sjöng med Elsa och i de händerna somnade hon in stilla och tryggt ett par timmar efter att vi sjungit den.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved