Hemma

Nu har det gått en vecka sedan jag kom hem från Kenya. Resan var mycket inspirerande och jag träffade en lång rad nya bröder och systrar. Besöken på huvudkontoret var givande på många sätt. Kyrkans ärkebiskop Walter Obare, en god vän sedan flera år tillbaka, hälsar till alla vänner i Sverige. Vidare hade jag samtal med kyrkans generalsekreterare, det centrala stiftets ledare och UIC (Unity in Christ). Avdelningen för muslim-mission finns även denna på huvudkontoret men kommer antagligen att flyttas till Chesinende. Tidigare har jag redovisat mina upplevelser från fredskonferensen tillsammans med Kerstin Nilsson. Ord och handling som resulterade i konkret försoning. Barnhemmet Bethesda, BCM, utanför staden Nakuru, är ett imponerande arbete som växer, utvecklas och blomstrar. Även detta ett konkret arbete som både i ord och handling förmedlar evangeliet. De små barnen, som Jesus älskar, får komma till en plats som erbjuder mat, kläder, utbildning och undervisning i kristen tro. Jag firade gudstjänst i Pangani församling i Nakuru vid två tillfällen. Där finns de fd gatukillarna från BCM med i gudstjänsten och även några prostituerade kvinnor. Dessa ”streetgirls” finns med i ett ny startat projekt som syftar till att ge kvinnorna, läs flickorna, ett nytt liv. Gatukillar och gatutjejer som kommer till Golgata för att få upprättelse. Halleluja!

Kerstin Nilsson gör sig beredd att komma till Sverige i slutet av året. Hon reser tillsammans med våra kenyanska gäster, Samwel Langat och Benjamin Lemosi. Presentation av våra gäster kommer i Till Liv, december-numret.

Fredrik Andersson, vår volontär på Bethesda, avslutar vistelsen i Kenya i början av januari 2013. Han reser vidare till Etiopien, Asella ACYM, för ytterligare tre månaders volontärtjänst. Vi är tacksamma och glada över att vi har Fredrik och Kerstin på fältet.

Jag samtalade även med flera kenyaner inom ELCK som ELM gett eller ger bidrag till studier.

Tack för alla förböner!

Jonny Bjuremo

 

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved