Historisk dag: ELCK Lake diocese sänder missionärsfamilj till Uganda

Historisk dag: ELCK Lake diocese sänder missionärsfamilj till Uganda

10

jun 2019

Mitt uppdrag som fredsarbetare bidrog till att jag förra veckan var på Atemo för arbete några dagar. Samtidigt hade ELCK Lake Diocese, sjöstiftet, en samling för alla sina arbetare och några församlingsledare. Det handlade om mission och om att vara en missionerande kyrka. ”Mission är Guds hjärtas slag.” (Mission is the heartbeat of God who desires all to be saved) ”En missionerande kyrka har fått Guds hjärtelag.”
Stiftet hade redan tidigare beslutat att börja skicka missionärer och en familj är kallad och kommer att skickas till Uganda för att arbeta i ett läger för sydsudanesiska flyktingar.
Missionärerna heter Amos och Evelyn Otula, jag tror de sa att de har tre barn. Han är präst och hon är lärare. De kommer att arbeta tillsammans med den ugandiska lutherska kyrkan och så mycket det är möjligt med den sydsudanesiska.

Med tanke på de konflikter som varit inom ELCK och det arbete som fortfarande är kvar för att försona och förena kyrkan kanske det kan tyckas märkligt att man fattar ett sånt här beslut. Men jag tänker att det kan vara väldigt sunt. Man flyttar fokus från konflikter och problem till evangeliets utbredande, till korset.

Kyrkans övriga biskopar var inbjudna att delta i undervisningen. De flesta var med och vi får hoppas och be att den här tanken får slå rot och växa också i de övriga stiften!

Kerstin Nilsson, missionär

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved