Historiska band

Historiska band

Copy of IMG_6972

I går på palmsöndagen blev vi välkomnade av de kristna i Botoro, ett par kilometer söder om Itierio. Kyrkan var välfylld och gudstjänsten pågick under ca tre timmar. Det är ingen tvekan om att Botoro är en av många församlingar i Sydvästra stiftet som har historiska band till ELM-BV.

Copy of IMG_6982

T ex berättade man för oss att Botoro var den första plats utanför Itierio dit missionär Martin Lundström kom med evangeliet 1948. Han mötte motstånd och 1951 lär en kyrka uppförd genom BV:s försorg ha bränts ner.

Efter gudstjänsten träffade vi den 80-årige evangelisten Aristariko Ongoro, som ingick i den första gruppen kenyaner som döptes av missionär Enok Salomonsson den 23 december 1951. Han bor inte så långt från kyrkan i Botoro.

Nedan  Aristariko Ongoro (t v) och Joel Mose Ogutu

Copy of IMG_6983

Sedan två år tillbaka leds pastoratet av Joel Mose Ogutu, en reslig och lugn präst som känner och är känd av många svenska missionärer.

Dagens gudstjänst präglades naturligt nog av det som hänt traktens son Joseph Omwoyo, som egentligen skulle ha varit vår värd. En extra kollekt till förmån för honom och hans familj upptogs liksom att det hölls förbön.

 

Per-Martin Hjort

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved