Hjort i Kenya

Hjort i Kenya

Första delen av uppdraget enligt mitt kontrakt med ELM/ELCK – undervisning vid Matongo Teachers’ Training College – är nu avslutad i och med att ett månadslångt lov mellan andra och tredje terminen inträtt.

Copy of CCF20140111_00000

Det har varit lärorikt och uppmuntrande att få vara en del av lärarstaben i en institution som jag varit med om att ”sjösätta”. Följande är ett utdrag ur ett årsmötsprotokoll som jag fick ta del av häromdagen, daterat den 12 januari 1991:

IMG_6455

Även om jag redan hunnit besöka många platser där ELM tidigare varit verksamt, såsom Itierio, Chesinende, Sigowet, Kirwanda, Ogango och hunnit träffa många kyrkomedlemmar och kyrkoledare, har i och med Kerstin Nilssons och mitt besök i Nyagesa igår, den andra delen av uppdraget inletts.

Copy of IMG_6845

Besöksprogrammet som gäller Sydvästra stiftet, området där ELM:s mission började 1948, har planlags tillsammans med ELCK.

Copy of IMG_6824

Nyagesa pastorat ca 10 km söder om Itieriostationen består av fem församlingar och vi deltog i söndagsgudstjänsten i huvudkyrkan som var fylld till bristningsgränsen. Vanliga församlingsmedlemmar (ett hundratal) tillsammans med de ca 200 gymnasisterna från Gakero Secondary School samt kanske ett hundratal elever från Nyagesa Primary Boarding, fick bl a lyssna till hur Jesus ger nytt liv till den döde Lasaros.

Copy of IMG_6823

Ett antal körer sjöng, vi blev bjudna på ugali och Coca Cola (församlingen har låtit företaget sätta upp skylten ovan!), informerades om det allmänna läget i pastoratet och besökte även de båda sponsrade skolorna Gakero (med 250 gymnasister) och Nyagesa (med 650 elever, varav 120 i boarding och ett 20-tal mentalt handikappade).

Copy of IMG_6850

Kommande söndag är ett liknande besök planerat i en annan av ”urförsamlingarna” inte så långt ifrån Nyagesa, nämligen Botoro.

Per-Martin Hjort

www.hjortikina.dinstudio.se

1 reaktion till “Hjort i Kenya”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved