Hoppets kors predikas i Las Lomas

Hoppets kors predikas i Las Lomas

I söndags var vi på gudstjänst i Las Lomas. Det är alltid en stor glädje för mig att besöka Las Lomas. Församlingen ligger i ett område med enkla förhållanden och inte långt därifrån ligger Cruz de Esperanza, ett område som ibland räknas som det farligaste området i Chiclayo, när det gäller brottslighet. Lite märkligt att det heter just så, hoppets kors. Här behövs hopp som bara korset kan ge!

Församlingen leds av Pastor Harold Llontop. Han har varit pastor här sedan 2008 då han vigdes. Han leder gudstjänsten så fint med en fin liturgi, predikar Guds ord enkelt och klart. Denna dag fick vi också ta emot Herrens heliga nattvard. Det görs alltid stående här i Chiclayo. Ingen kyrka har någon altarring. Harolds hustru Margot och även deras barn, Susi och Emanuel finns med i arbetet. Och även andra viktiga personer, tex Hans Verker som jag berättat tidigare om på bloggen och som är IELCHs vice president.

Församlingen har slitit med att medlemsantalet minskat en tid. Men man har nu i början av 2016 pratat ihop sig för framtiden, för att uppmuntra till engagemang och deltagande. Varje fredag besöker man också hela området för att nå flera. Ett viktigt sätt att vara en Guds röst i Lomas är genom att ganska många barn kommer till barnsamlingarna som leds av Susi. I denna utmaning, av en minskning av gudstjänstdeltagare, så är jag glad att se hur de oförtrutet och trofast arbetar vidare. Herren har lovat att hans Ord inte ska predikas förgäves, det ligger en stor tröst i det för en kämpande pastor och församling (Jesaja 55). Och även Jesu ord: Jag känner dina gärningar. Se, jag har ställt en öppen för dig som ingen kan stänga, för din kraft är liten och du har hållit fast vid mitt ord och inte förnekat mitt namn. (Upp 3:8)

Det känns väldigt värdefullt för oss att vara här ute och uppmuntra våra kära trossyskon i detta livsviktiga arbete. Må Gud välsigna Las Lomas!!

Hälsningar Janne

1 reaktion till “Hoppets kors predikas i Las Lomas”

  1. Härligt Janne! På Fridhem är vi i helgen samlade till Roseniuskonferens. ”Storebror Rosenius” som du brukar säga.. Inspirerande att höra om Rosenius förkunnelse o verksamhet, där missionen haft en större plats än jag tidigare visste.
    Allt gott till hela familjen! Henrik Å

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved