Hus hittat!

09

dec 2018

Hej alla!

Denna vecka har Hjalmar varit några dagar i Chiclayo och med hjälp av Hans (medlem i IELCH, den lutherska kyrkan) hittat ett hus som vi ska hyra! Steffen åker från Piura till Chiclayo på tisdag och ska hjälpa till med kontraktskrivningen.

Stort tack till alla er som varit med och bett för denna sak. Alla missionärer vi pratat med bekräftar att boendet är en viktig del för att kunna trivas på fältet, så det kändes som en stor och viktig sak som skulle lösas denna vecka. Vi är därför glada att vi hittade ett litet hus i området med det vackra namnet Puertas del Sol Galilea (Solens portar, Galilea). Det ligger i ett lugnt och säkert område 3-4 km från centrum, är fint och fräscht på två våningar och har lite gräsyta runt huset. Huset kan upplevas lite ”intryckt” då det är relativt smalt och ligger kloss an på ett annat hus, men vi tror ändå det kan bli mysigt! Här ser ni några bilder (det är alltså det röda huset):

Hjalmar tittade på minst 12 olika alternativ under dessa dagar i Chiclayo. Det känns väldigt skönt nu när vi fattat beslutet om vilket vi vill ha och det underlättar vår mentala förberedelse väldigt mycket. Men fortfarande är väldigt mycket ovisst om vår framtid, så vi ber om förböner om en lugn förvissning om att Gud leder oss steg för steg, att vi hela familjen ska kunna trivas och att vi ska kunna bidra med något värdefullt i vårt arbete i IELCH.

Om någon vill börja få våra mailutskick för att följa oss lite närmre så hör av dig till lisa.unosson@elmbv.se.

Frid i adventstid!
Hälsningar
Hjalmar & Lisa

 

 

2 reaktioner till “Hus hittat!”

  1. Hej Hjalmar och Lisa!
    Tack för hälsning! Gud vägleder er – var så viss.
    Här i Göteborg rullar adventslivet på. Förra veckan hade vi i Pauli årets ”Julvandring” dit ca 550 skolelever kom och fick ta del av julens innebörd. Efteråt var vi en bit möra…men glada!
    Allt gott och en välsignad adventstid i Peru önskar jag er!
    /Kristina

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved