I Finland

Av min låga aktivitet på bloggen har nog många förstått att jag har semester. Åh, vilka sköna lediga veckor jag haft. Och det ska bli ytterligare någon vecka ledigt. Men just nu är det ett litet avbrott på semestern för att vara med på SLEFs årsfest i Pedersöre i Österbotten.

Jag fick ganska fullt i packningen hit, så jag tog inte med mig kameran. Så därför blir det ett bildlöst blogginlägg. Det är lite synd för Pedersöre och Jakobstad är vackra trakter. Inte minst Pedersöres kyrka är fin och lite speciell på det sättet att kyrkan är korsformad med ingångar på fyra håll. Man kan också sitta på fyra håll vända mot kyrkans mitt.

Ikväll på missionsmötet var kyrkan nästan full – kanske sex sju hundra personer. Vi fick höra härligt sång och musik, predikan och hälsningar från olika håll. Mest långväga gäst var Noah Wilson som är biskop i den lutherska kyrkan i Sudan och Sydsudan.

Det är första gången jag är i Österbotten, och jag har inte haft så mycket kontakt med SLEF tidigare. Men det är härligt att möta dessa syskon och få upptäcka hur mycket vi har gemensamt. Det allra mest konkreta i samarbetet mellan ELM-BV och SLEF just nu är vår gemensamma utsända missionär Kerstin Nilsson i Kenya.

Ta gärna med SLEF i dina böner, och förstås Kerstin och det viktiga arbete hon utför för guds rike i Kenya.

/ErikJA

1 reaktion till “I Finland”

  1. Roligt att du också upptäckt Österbotten och folket i SLEF.
    Det är fint med deras missionsmöten.

    Gunnel

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved