I Kenya

Klockan 00.50 natten till onsdag landade jag i Kenya. Jag är glad över att återigen vara här! Mycket är sig likt, det mesta så här långt. Priserna har gått upp, turistströmmen minskat, taxichauffören sa att ”de är rädda för det som hände vid Westgate”.
Nairobi har fått en ny väg som tar en del av trafiken förbi stan och minskar lite på de oändliga trafikstockningarna, framför allt vid rusningstid.
I onsdags var jag på invandrarverket och fick mitt arbetstillstånd instämplat i passet. Men sedan tog tre korta nätter ut sin rätt, jag kunde nästan somna stående så på eftermiddagen sov jag! Det var skönt!
Igår var jag på kyrkans huvudkontor. Träffade generalsekreteraren Benjamin Lemosi, (som besökte Sverige och Finland i fjor). Fick också möta kyrkans Development Coordinator Afram Pete. Vi har träffats tidigare i samband med ett freds- och försoningsseminarium i kyrkans fredsarbete. Och jag fick hälsa på ärkebiskop Walter Obare. Jag blev välkomnad av dem alla och likaså av kontorspersonalen som jag träffade.
Eftersom jag har varit här tidigare så har jag redan telefonlinjer, bankkonto mm sådant. Men efter en längre tids frånvaro behövs lite uppdateringar, fick t ex göra en uppdatering av mitt ena mobilnummer och det skulle ta två dagar innan det var klart.
Ikväll kommer en praktikant från Finland och tillsammans med honom flyger jag till Kisumu imorgon bitti. Ingrid Jern möter oss där och tar oss till Atemo. Så får vi se vad dagarna framöver kommer att innehålla.
Tack alla ni som stått och står bakom i förbön, givande och uppmuntran!
Kerstin Nilsson

5 reaktioner till “I Kenya”

  1. Härligt att höra från dig Kerstin och att allt verkar ha gått bra för dig! Hoppas det ska göra det i fortsättningen också! Ber för dig. / Isak

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved