I Nairobi

Första dagen i Kenya har tillbringats i huvudstaden Nairobi. Vi kom ju mitt i natten – Kerstin Nilsson mötte Jonny och mig på flygplatsen – så det fick bli en sen frukost. Ägg och bacon, bröd och macciato. Och som avlutning en Stoney (läsk med ingefärasmak).

I morgon har vi ett möte inplanerat med ELCKs generalsekreterare Benjamin Lemosi, men redan idag tog vi en sväng till Luther Plaza och kyrkans huvudkontor där, för att visa att vi anlänt och stämma av vårt fortsatta program för resan. Förutom Lemosi möte vi några andra glada medarbetare, däribland Enoc Gojwang som nu jobbar på huvudkontoret. Han berättade med glädje att han haft Kerstin som lärare för tjugo år sedan. (Kerstin och Enoch på bilden)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I kväll åt vi på en etiopisk restaurang. Det blir säkert ugali och annat kenyanskt längre fram, så vi njöt av injera, wat och tips.

Det är härligt att byta svenskt novemberrusk mot värme och sol i Kenya, och jag ser mycket framemot samtal och möten de närmsta dagarna. Det är gott att ha Kerstin (med massor av kunskap om Kenya) och Jonny (som gjort flera besök här tidigare) som ”guider” när man kommer till Kenya för första gången.

/ErikJA

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved