Idag började skolan!

Idag började skolan!

Nu har äntligen sommarlovet börjat…för barnen i Sverige. Idag började skolan  för Adam, Cornelia, Filip och Ella, i Chiclayo. Skolan ligger bara 5 minuters gångväg (genom livlig trafik), från vårat hus. Barnen var ganska nervösa i morse. De kan en del spanska men förstår långt ifrån allt, det finns bara en ”gringo” på hela skolan (i Adams klass som heter Moses Kraft), annars ingen.  I Peru skriver man mycket i skolan och det är hög disciplin. Vi är stolta över våra barn (liksom alla föräldrar är) och glada att de kommit igång! Till att börja med ska de gå två dagar i veckan i Abraham school. Adam och Cornelia går i secundaria (närmst likt högstadiet), Filip i primaria (lågstadiet) och Ella inicial (4-5 år). Ella har egen skrivbok och hon var jätteglad när vi hämtade henne idag och sa: Nu är jag stor! (Ella fyllde 4 år 27 maj).

Tack för att ni ber för att våra barn ska trivas! Det är viktigt att de får lära sig spanska och kanske också får någon vän på skolan!

 

För det mesta har jag åkt själv till Luya på söndagsförmiddagarna (eftersom det är ganska långt och att vi alltid deltar i San Antonio på söndagseftermiddagarna). Men igår, söndag, åkte vi hela familjen. Vi behövde ta taxi och sedan minibuss och sist mototaxi för att komma ut till Luya. Resan tog ca en timme. Väl framme hann vi besöka en familj som vi tog med till gudstjänsten där Pastor Merci predikade och Annis hade söndagsskola.

 

Min kära fru har fyllt 45 år! Mattias Lindström tipsade oss om ett bra hotell i Trujillo, 3,5 timmar med buss söderut, där familjen slappade och hade det grymt bra under två dygn. Hotellchefen Jorge undrade om vi kände Håkan. Ja, sa vi, de är våra vänner! Håkan och Sinnika besökte flera gånger detta hotell när de var i tjänst i Peru för ett antal år sedan. 🙂 Många andra svenska missionärer har brukat ta lite semester här. Nu gjorde också vi det. En underbar plats för en barnfamilj. Det är roligt att vara missionär!

Hälsningar Janne och Annis

4 reaktioner till “Idag började skolan!”

  1. Ett stort lycka till och Herren med er i allt det nya.
    Speciellt till er Adam, Cornelia, Filip och Ella.

    Gunnel

  2. Till barnen: Vilken grej att få gå i Peruansk skola! Men också lite ”läskigt” kanske och väldigt spännande kan jag tänka mig. Jesus har lovat vara med, han omsluter på alla sidor och håller er i handen. Ni kan vara trygga mitt i oron. Ber för er att ni ska trivas och få kompisar! Och att spanskan ska gå bra att lära sig mer av, fast ni säkert redan kan många ord.

    En avkopplande vistelse på hotell med bara vila låter riktigt nice! Hoppas ni får möjlighet att göra det fler gånger.

    ”Herren är min herde, mig skall inget fattas”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved