Inför 2015

Vi närmar oss årsskifte. Inte så sällan ägnas dagarna mellan jul och nyår åt tillbakablickar, årskrönikor och så vidare. Och i morse innan jag körde till jobbet funderade jag på om jag skulle skriva en sådan tillbakablick på bloggen idag. Men jag väljer istället att blicka lite framåt.

Snart skriver vi 2015. Vad ska hända då? Å ena sidan kan vi konstatera att om morgondagen vet vi mycket lite. Men allt som ligger framför oss, ligger också i Herrens händer. Därför kan vi se framåt med tillförsikt. Som Han tagit hand om oss hittills har Han lovat att vara med oss alla dagar. Till missionsuppdraget knöt Han löftet om sin närvaro (Matt28:18-20). Därför vågar vi se framåt och hoppas att vi under 2015 kan förverkliga det som beskrivs i ELMs verksamhetsplan för 2015. (Läs den här, det är delvis ett ganska tekniskt dokument, men särskilt sidorna 9-12 och 15-17 beskriver missionsarbetet i utland och hemland.)

Det är spännande att få gå in i ett nytt åt. Blir 2015 året då nya ELM-grupper startas? Och var i Sverige kan det ske? Kommer vi finna nya (utlands-)missionärer? Och vad händer i arbetet med att finna ett nytt missionsland? På informationssidan hoppas jag att vi under nästa år ska ta stora steg framåt med hjälp av ELMs adressbok och ett nytt månadsutskick med aktuell information från missionsarbetet. Kanske blir det också en ny hemsida under 2015?

Massor av arbete i ELM utförs helt ideellt, och så ska det vara. Men vi är också några anställda. För egen del har jag fått mitt förordnande som missionsledare förnyat/förlängt i fyra år med början på torsdag. Jag är glad för mitt arbete och ser framemot att få jobba vidare med missionsuppdraget i Sverige och utomlands, tillsammans med missionssekreterarna Jonny Bjuremo (Afrika), Rakel Smetana (Peru, Indien, etc) och Fredrik Smetana (Sverige).

På andra roller blir det förändringar under 2015. Isak Engström, informatör, är tjänstledig under vintern för att istället jobba på Design för livet/Till liv. Och Ola Hector som sedan 2011 varit vår organisationssekreterare (50 %) går i pension några månader in på det nya året. Så vi behöver få in någon ny kraft i medarbetargruppen.

Inför 2015 finns det anledning att vända sig till Herren i bön. Vecka 2 är det ELMs bönevecka (foldrar har skickats ut med Till Liv och finns snart att ladda ner på hemsidan också). Be att Herren leder och välsignar ELM.

Låt mig börja med dig, o min Frälsare kär,  Varje år, som du giver mig än. Låt oss börja med dig varje dag du beskär, Och förnya mitt uppsåt igen Att vara och bliv din egen! (LH 130:1)

Gott nytt år!

/ErikJA

 

1 reaktion till “Inför 2015”

  1. ”Låt ditt levande ord bli det ljus i vars sken jag alltjämt vandrar fram på din stig. Varje gryende dag två mig vit, två mig ren i det blod som har runnit för mig från korset en gång, Herren Jesus” (forts LH 130)

    Tack Erik och alla medarbetare för 2014! Gott nytt 2015!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved