Inte alla dagar är lika, ej på alla glädje är rika…

Inte alla dagar är lika, ej på alla glädje är rika…

Ungefär så tror jag en sångstrof går och den passar ganska bra hur det är att läsa språk. Vi har mycket att vara tacksamma för, varje dag. Men det är ganska jobbigt att lära sig ett helt nytt språk.

Igår kändes det lite tungt efter praktiklektionen, varför är jag så trög? Varför fastnar inte det jag lär mig? Jag måste skärpa mig… men så ”lätt” är det iof inte…och en känsla av maktlöshet sprider sig.

När jag kom till klassen för grammatik så var läraren Julio inte där eftersom han behövde göra ett viktigt ärende. Då förslog Sandra att vi skulle ha en bönestund tillsammans. Sedan sa Mark: Janne vad vill du vi ska be för? Det kom precis lägligt för mig. Så fick vi dela våra bekymmer och be för varandra.

IMG_2906IMG_2894

Jag och Annis är så glada för våra klasskamrater, Mark och Kristin från USA och André och Sandra från Tyskland. Vi är från helt olika länder men ändå har vi mycket gemensamt. Vi har kallats till missionärer, vi har lämnat våra hemländer, släkt och familj… Vi har egna familjer här ute och vi har träffats ibland. Det är intressant och givande att föras samman med andra kristna, med liknande erfarenheter, utmaningar och med samma tro!

IMG_2898
André o Sandra, Kristin o Mark, jag o Annis

När vi läst klart ska Mark och Kristin med sina barn resa till Amazonasdjungeln runt staden Pullcapa och arbeta för sjuka och fattiga barn (Kids Alive) medan André och Sandra och deras barn, Alina och Melissa (de går på samma förskola som Ella), ska resa till bergskedjan Anderna och arbeta på ett kristet sjukhus (tyska VDM).

På måndag efter skolan ska vi, Mark och Kristin, André och Sandra, jag och Annis ha vårt första bibelstudium på spanska medan vi har picknick i parken…Vi ska läsa 1 Johannesbrevet 1 och dela några tankar med varandra.

Tack för att ni inte glömmer att be för oss, och för alla missionärer i Peru!

Hälsningar i Kristus

Janne

IMG_2899
Julio är en bra lärare!

6 reaktioner till “Inte alla dagar är lika, ej på alla glädje är rika…”

  1. Tack för bilderna och ärligt berättande! Jag känner helt igen frustrationen från språkskolan. En annan missionär berättade för mig att han en gång blev så frustrerad att han skolkade från lektionerna och vandrade istället omkring i parken utanför språkskolan och bad. 🙂 Fromt, men kanske inte att rekommendera. Hoppas Gud ger kraft till detta. Trägen vinner.

    Frid!

  2. TACK för ärligt och uppmuntrande inlägg och bilder. Det behövs några uppförsbackar för att man ska uppskatta nerförsbackarna! Snart går det utför igen 🙂 Så gott och viktigt att ni fått god kontakt med andra missionärer i samma situation, och att ni kan uppmuntra och stödja varandra. Immanuel

  3. Glöm inte att be för ELM:s missionärer. När församlingen i Jerusalem skulle skicka ut sin första missionär då var det Petrus man sände. Att vara missionär är både den svåraste och den största uppgiften, den är för ledande kristna som Petrus och Paulus, ja det är det främsta och det svåraste ämbetet i Kristi församling.
    De ska kunna gå ut till alla folk och göra de första på en ny ort till Jesu efterföljare, undervisa dem om allt vad Jesus lärt oss, döpande dem i Fadern Sonens och den Helige andes namn. De ska kunna utbildar predikanter och kyrkoledare om det behövs. Det är inga lätta uppgifter, så be för dem.

  4. ”Om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesus, hans Sons, blod renar oss från all synd.” 1 Joh 1:7

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved