Jag skäms inte

Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror.

Jag skäms inte för Jesus. Han skäms inte för mig.

Jag skäms inte för mina syskon. Han skäms inte för dem.

Jag skäms inte för att jag är en enkel missionär. För att jag arbetar i ett litet missionssällskap med små resurser och en brokig historia.

Jag skäms inte för att predika i tält och bönhus i skuggan av kyrkor i nygotisk stil eller med medeltida valv.

Jag skäms inte för att jag snavar över orden, talar för snabbt ibland och för tyst ibland, för att jag blir berörd och att rösten spricker när jag berättar om den som är oförstörbart.

Jag skäms inte när jag ser på Jesus, men ibland när jag ser på mig själv.

Jag skäms inte över att min tro kallas gammalmodig eller omodern. För att jag tycker något är fel och annat är rätt.

Jag skäms inte, eftersom jag vet vem jag tror på.

7 reaktioner till “Jag skäms inte”

 1. Jesus har tagit skammen på sig på korset. Då behöver vi alltså inte skämmas för våra synder heller. Som en av våra predikanter uttryckte sig så befriande i söndags: Det som är gjort kan bli ogjort inför Gud. SÅ stor och total är Hans förlåtelse!

 2. Ursäkta, men jag måste få lov att ifrågasätta. ”Jag skäms inte när jag ser på Jesus, men ibland när jag ser på mig själv.”
  Denna tro som ni står för verkar mest gå ut på att man ska skämmas för sig själv, att man inte är bra som man är, att man ska rätta sig efter Jesu ord och rätta sig efter Bibelns ord till punkt och pricka. Det finns inga vetenskapliga bevis på att ALLT som står i Bibeln är sant. Jag är väldigt glad över att få vara stolt över mig själv, slippa skämmas för mig själv! Alla begår vi synder någon gång, men måste vi bli så skuldmedvetna och buga och bocka och tacka Gud och be om syndernas förlåtelse och bli underdåniga Honom? Jag anser att Gud är allt det goda som finns inuti oss människor och då kan jag vända mig till MIN Gud som är i mig och be om förlåtelse. Varför är det så mycket prat om synd och skam?
  Jag anser att det är svaga, osäkra, lättpåverkade människor som bekänner sig till er tro och lätt kan bli indoktrinerade. Och sen era uttalanden om att ni tar avständ från samkönade äktenskap och kvinnliga predikanter? Vad är detta för gammalmodig syn!? Då är det Guds ord otvetydigt som ni rättar er efter? I stället för att rätta er efter det som människor vill och önskar? Om ni resonerar på det sättet så är ju inte er tro och er kyrka till för alla! Det är diskriminering!
  Ja, detta var bara lite av mina åsikter. Tyck gärna till!

  1. Gunilla, tack för din kommentar.
   Visst är det så att du får ifrågasätta – men jag tror då att det är viktigt att vara ärlig i sökandet efter svar. Mitt blogginlägg var inte menat att säga ”så här ska du känna eller tycka”. Istället är det ett vittnesbörd framsprunget ur den glädje Gud gav mig häromkvällen när han gjorde det så tydligt för mig att jag i Jesus har en räddare och beskyddare som älskar mig, trots mina svagheter.
   Du tar upp många frågor i din kommentar – och jag tycker inte att du är riktigt rättvis mot mig och ELM – men framförallt oroar det mig att du inte verkar känna Jesus. Om du vill fortsätta samtalet får du gärna skriva till mig på min epostadress. (Du finner den på hemsidan.)
   /Erik

 3. Det känns ju skönt att du inte menar ”så här ska du känna eller tycka”. Jag har full respekt för det du känner och beskriver, även om jag vet att jag aldrig skulle känna så. Jag har vänner där några är troende kristna, en är buddhist och en hindu och det roliga med det är att vi har otroligt intressanta diskussioner. Och det du skriver att jag inte verkar känna Jesus, nej det gör jag kanske inte, men ändå tillräckligt för att jag skall kunna göra ett ställningstagande. Det finns så otroligt många andra människor i världshistorien som har gjort underverk och som kanske inte uppmärksammas alla gånger…
  Det var inte meningen att racka ner på varken dig eller ELM, ni får tro och verka för precis det ni vill, så länge ni inte försöker påverka andra osäkra människor (då framför allt barn och ungdomar som kanske har problem med sin identitet)till att få dem att tro att er tro är den enda riktiga.
  Tack för att jag fick skriva i er blogg!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved