Julen varar in till påska

Julen varar in till påska

Efter några dagars ledighet i huvudstaden Lima kom vi hem till Chiclayo igen i morse. Skönt att vara hemma – och att ha hela huset för oss själcva. Vi har haft Strandhems Bibel- och lärjungaskola på besök och de fyllde huset ganska bra! Men nu är de snart tillbaka i Sverige. Men med besök från Sverige kommer ofta sådant som man saknar som utlandssvensk.

julen_varar_Därför samlades familjen på vår uteplats på taket i kväll för att ha julfika! Vi hade nämligen fått svenska pepparkakor och julmust från Sverige. Det är inte mycklet av materiella saker vi saknar här i Peru – utbudet av varor är enormt i Chiclayo där vi bor. Men visst saknade jag musten på vårt julbord, trots skinka, korv, ägg, lax och allt annat.

Så när Sofie i svenskgruppen en kväll kom upp på taket med en flaska julmust skickad från kära släktingar i Sverige blev jag så glad att jag inte kunde få fram ett ord. En och en halv liter omtanke från Sverige!

Ester (på bilden) var lite spänd för hon hade glömt hur det smakade, medan Lovisa var försiktig för att inte upprepa förra årets olycka då ett helt glas must spilldes ut. Åh, vad det var gott! Och lite finns sparat till en annan kväll.

/Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved