Julen varar intill påska?

Julen varar intill påska?

Post är en latinsk tidspreposition som uttrycker ”i efterhand”. Det har vi på ett fint sätt fått illustrerat de sista veckorna. Post är ju också ett substantiv i svenska språket som bland annat betyder ”försändelse, brev e dyl”.

Ett tydligt samband mellan de två har peruanska postverket (www.serpost.com.pe) nu visat: Vi inte fick ett enda julkort före jul! Inte för att alla som skickar julkort till Peru, från t ex Sverige, gör det i god tid. Men det finns några som aldrig missar att göra det under slutet av november – vilket normalt sett ger en god marginal.

Men något hände – eller kanske var det så att INGENTING hände – på peruanska postcentralen i Lima under några veckor i december. Ett par paket hittade faktiskt fram före julafton. Men julkorten och en del mindre paket har med start annandag jul i jämn ström anlänt till vår postbox: Apartado 4. Jul-posten har således blivit post-julen.

Men jag klagar inte. Det är faktiskt ganska trevligt att få kort på glada barn i tomteluvor, varma hälsningar från goda vänner och släktingar, uppmuntrar från förebedjare så här en bit in i januari.

Nej, jag klagar inte. Utan riktar ett STOR TACK till alla Er som skickat hälsningar! Och redan före jul kom ju det många elektroniska hälsningar – TACK också för dem.

+Erik>

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved