Julstämning, lagunen och Gisslandramat

Julstämning, lagunen och Gisslandramat

I onsdags åkte alla vi ”Elm-missionärsaktiga” personer i Chiclayo till Piura. Vi åt äkta skandinaviskt julbord tillsammans med familjen Ambrosens och deras två volontärer. Och tro det eller ej, trots värmen infann sig julstämningen. Det utspelade sig dessutom ett gisslandrama. Tonåringarna och de vuxna blev en efter en lurade upp till övervåningen av Ella (4 år) där vi blev överfallna med nerfvapen och närstrid. Tillslut satt nästan alla fångna i Elisabeths rum. Eftersom det inte fanns några ventilationstrummor var enda vägen ut dörren så vi stormade ut, men som ni ser av bilden blev Janne och Filip Ambrosen tvungna att kämpa mot vakterna (Elisabeth, Daniel och Filip S).

Prisonbreak
Prisonbreak

 

Jag måste också dela några bilder från utflykten i fredags. Mirjam, ledaren för tonårsgruppen i San Antonio bjöd med oss till lagunen som ligger inom 15-20 minuters gångavstånd. Några av hennes mostrar och kusiner följde också med. När vi hade gått ett tag insåg jag att det faktiskt var jätteexotiskt, så då tog jag några bilder till bloggen.

20151211_154704
Sockerrörsfält på vägen mot lagunen,
Lagunen vid San Antonio.
Lagunen vid San Antonio.

 

 

 

 

 

 

Mammor med kameror
Mammor med kameror, ett världsvitt fenomen.

20151211_163514

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I kyrkan börjar det också kännas lite juligt. Denhär söndagen är gudstjänsten sammanlyst till Las Lomas och kyrkorna ska bidra med nåt juligt, vi från las Brisas har en kör och några ska dansa. Här i Chiclayo har vi tre, eller ev. fyra samarbetskyrkor: San Antonio, Las Brisas och Las Lomas. Det finns en kyrka i Luya också men den är väldigt liten än så länge. Man kan säga att alla kyrkorna ligger i utkanten av, eller i förorter, till Chiclayo. Chiclayo är en stor stad men rätt så kompakt, så det är egentligen inte så långt mellan kyrkorna.

Två härliga kvinnor från kvinnogruppen.
Två härliga kvinnor från kvinnogruppen.
Sååå magiskt när vi just pyntat granen och släckt ljuset.
Vad ögat inte har sett och örat inte har hört har hört och människohjärtat inte kunnat ana har Gud berett åt dem som älskar honom. 1 kor 2:9

Frid /Ida, Peru

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved