Kända ansikten

En intensiv söndag går mot sitt slut. Mer en dag fylld av gudstjänst och gemenskap än av vila. Men så får det vara ibland, även om min ideal söndag fylls av de tre delarna. På förmiddagen firade jag gudstjänst i Las Brisas. Den församlingen var ”min” under flera år. Inte så att jag varit pastor eller ledare för församlingen, men där har jag fått gå till gudstjänst, där har mina barn gått i söndagsskola och den yngste döptes där.

Ett av många kända ansikten som hälsade mig välkommen till San Antonio i eftermiddags.

Det var härligt att möta syskonen i församlingen. Och jag ombads predika (jo, jag fick frågan redan för en vecka sedan). Det gjorde jag med glädje, och med lite ringrostig spanska. Rom 15:7-13 var predikotext. Det var också speciellt eftersom jag bara för en vecka sedan undervisade utifrån samma text i min nuvarande församling i Sverige.

Tillsammans med min danske kollega Nicolaj var jag bjuden till en familj på lunch och sedan for vi till San Antonioförsamlingen för ny gudstjänst klockan fyra. Det vill säga den var utlyst till halv fyra enligt några, klockan fyra enligt andra och började ungefär halvfem då Dario blåste i sin saxofon. I San Antonio predikande pastor Juan Fernandez som är World Missions Prayer Leagues missionssekreterare för Latinamerika. En härlig predikan om att förneka sig själv, ta sitt kors och följa Jesus. Juan predikade evangeliskt och samtidigt mycket utmanande.

I morgon måndag reser jag tillsammans med en några andra till staden Piura några timmars bussresa norr om Chiclayo. Dit hoppas vi kunan sända missionärer ganska snart! Förhoppningsvis kommer jag kunna blogga därifrån, annars blir det kanske först på onsdag.

/ErikJA

2 reaktioner till “Kända ansikten”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved