Kära återseenden på peruansk mark

Kära återseenden på peruansk mark

I tisdags landade jag i Chiclayo igen och möttes av glada och välkända ansikten. Hela familjen Smetana och även Ida Gustafsson var på plats på flygplatsen. Så härligt att få träffa dem igen och veta att jag nu har tre veckor på mig att få rå om dem. Sist jag var här så bodde familjen Smetana i Arequipa så det är extra fint att få ta del av deras liv och vardag här i Chiclayo. I onsdags träffade jag också Steffen (dansk missionär) och tillsammans fick vi planera lite för de kommande veckorna. Kalendern fylldes ganska fort med olika möten och samtal både med kyrkans representanter och med missionärer och volontärer. Att besöka församlingen i Piura och missionärerna där och även åka med Smetanas ut till Luya är också viktiga saker att hinna med. Men innan schemat hann bli för tjockt så planerade vi in lite ledig tid – vilket också är viktigt. I fredags åkte därför jag och Smetanas och Ida på en härlig dagstur runt omkring Chiclayo. En 100 år gammal tågstation och besök på strutsfarm varvades med fantastiska beacher, souvenirshipping och besök i en välkänd katolsk kyrka. Intressant, gemytlig och avkopplande dag tillsammans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En katolsk kyrka i Eten utanför Chiclayo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ella gömmer sig i ett 100 år gammalt lok
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En fiskebåt i Pimentel – Chiclayo beach
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En av Idas nya peruanska kompisar

I lördags tillbringade jag eftermiddagen och kvällen i San Antonio, först på barnklubben och sen på församlingens bibelstudium och ungdomsgruppen på kvällen. Det var fint att få delta lite i den reguljära verksamheten och få träffa vännerna i San Antonio. Engagemanget och missionsivern i denna församling är verkligen imponerande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Barnklubben – Ella och barnen i den yngre gruppen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Filip och några killar i den äldre gruppen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…och så lite fotboll förstås!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Miriam Gomez undervisar i ungdomsgruppen under lördagens kväll.

Idag, söndag, arrangerade kyrkan en gemensam gudstjänst i Las Brisas. Det var drygt 100 personer samlade och det var verkligen feststämning i den trånga lokalen. Ungdomarna ledde mötet som började med härlig och högljudd lovsång. ”Coco” Quintana var dagens predikant och han hade en fantastisk predikan där jag faktiskt tror att jag förstod det mesta. Så deltog de olika församlingarna med olika former av inslag av sång, musik och drama och sen vankades det mat. En lyckad och välsignad fest med andra ord och ett gyllene tillfälle för mig att få träffa många peruanska vänner samtidigt. Harold Llontop och Mariela Bensus som besökte Sverige för drygt fem månader sedan var ivriga att höra hur det var med vännerna i Sverige så jag fick frambära färska hälsningar till dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gemensam gudstjänst i Las Brisas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Coco” Quintana predikar
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lunch och gemenskap – Harold Llontop m.fl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mariela Bensus och de andra kvinnorna lagade väldigt god mat till oss.

Nu väntar en ny spännande vecka här i Chiclayo och under denna vecka kommer det fler skandinaver hit. ELM Danmarks missionssekreterare Helene Koefoed-Jespersen anländer till Chiclayo om ett par dagar och på lördag anländer Henrik Nilsson. Då finns vi alla på plats inför de officiella överläggningarna med kyrkan och missionsorganisationen WMPL, som börjar den 11 november. Du som läser detta får gärna redan nu vara med och förbereda dessa samtal i bön.

Rakel Smetana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Familjen Smetana och Ida Gustafsson vid Chiclayo beach

5 reaktioner till “Kära återseenden på peruansk mark”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved