KENYA -18 – dagar som lämnar spår

KENYA -18 – dagar som lämnar spår

Den femte dagen i Kenya och fjärde på Bethesda tillsammans med pojkarna. Dagen började ganska tidigt med frukost och sedan uppdelning av sysslor som matlagning och vara med under proven som barnen skrev. Efter en del om och men kring tider (kulturkrock) så blev dagen, som alltid, glädjefylld med en massa skratt och mys med barnen. Framåt eftermiddagen tog några av oss en promenad i området med pastorn, något jag inte ångrar.

De senaste dagarna har varit intensiva med mycket intryck och glädje. Jag är fascinerad över hur öppna och givmilda killarna har varit under en sådan kort tid. Det berör hur tacksamma de är, hur de ser värdet i det allra minsta – något vi allt för sällan gör hemma i Sverige. Vetskapen om att behöva lämna dem gör ont men ändå är jag så glad för att ha träffat dem, de har redan nu lämnat ett spår efter sig i mitt liv.

Jag är också tacksam för gruppen, oavsett olikheter fungerar vi mycket bra ihop. Kvällarna består av aftonbön som får oss alla att tänka tillbaka på dagen och det vi har att vara tacksamma för men också möjligheten att ta upp något som tynger oss. Sedan fortsätter kvällen med en massa skratt om saker som choklad, spindlar och toaletten (svårigheter med spolningen vilket är roligt, speciellt när man är trött).

Resan har börjat och jag är rädd för att den ska ta slut, känslan av att göra gott bara genom att finnas är något jag värdesätter högt.

Elin Göransson

1 reaktion till “KENYA -18 – dagar som lämnar spår”

  1. Hej på er!
    Tack Elin för det fantastiska du och ni andra förmedlar till oss här hemma. Förstår att allt är kontraster till hur vi har det i Sverige. Ni kommer inte att vara samma människor när ni kommer hem, denna resa kommer att förändra era liv, till det positiva hoppas jag. Gud välsigne er också i fortsättningen. Ska bli roligt att höra allt när ni är hemma igen.
    Kramar från Mormor och Morfar

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved