KENYA -18 – Games Day!

KENYA -18 – Games Day!

Tillbaka på Bethesda, och idag var det dags för Games Day på fotbollsplanen en bit bort! Pojkarna har laddat för fotbollsmatch Sverige-Kenya i flera dagar och vi har knappt vågat berätta att vi inte tänkt köra någon fotboll alls under vår lekdag. Istället blev det en lagtävling med 7 olika challenges – en för varje ”mgeni” (besökare, alltså vi!). Det var grenar som exempelvis skjuta tvål med händerna, gå en bana med sked och avocadokärna i munnen, bilda engelska ord och kicka fotboll. Killarna delades in i fem lag och fick gå runt till de olika grenarna. Det var så roligt att se hur pojkarna samarbetade, hur de äldre förklarade för de yngre och glädjen när de lyckades. Till vissa av pojkarnas lycka hann vi även med lite fotboll innan vi gick tillbaka till Bethesda för lunch.

Allt avslutades sedan med en stafettfinal på Bethesda som gick till på följande vis: en i laget skulle rulla ett däck och lämna över däcket till nästa lagmedlem en bit bort på fotbollsplanen. När nästa däckrullare kom fram till slutet på planen high fiveade han näste lagkamrat som skulle dricka en halv flaska vatten. Sedan skulle två i laget gå skottkärra en bit innan det var dags för hela laget att tillsammans bära en lagmedlem till den sista grenen. Där väntade ett matteproblem med 20 siffror som skulle läggas ihop. Laget som bestod av 4 killar plus pastor Langat lyckades lösa mattetalet först och sprang lyckliga in i målsnöret som var gjort av toapapper knutet mellan två träd.

Det har varit en härlig men intensiv dag tillsammans med pojkarna här på Bethesda! Nu ser vi nog alla fram emot lite sovmorgon innan gudstjänsten imorgon.

Lala salama,

Emma Persson

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved