KENYA -18 – Lite perspektiv på livet

KENYA -18 – Lite perspektiv på livet

Denna dagen har varit blandad på många sätt och vis. För det första är vi några vars magar inte helt har varit med på noterna idag, vi har nog inte riktigt vant oss vid maten här.

Känslomässigt har dagen också gått upp och ner. Jag har fått sånt perspektiv på livet sen jag kom hit och verkligen insett hur bra jag har det hemma i Sverige. Att jag får gratis skola och skolmat, har en riktig toalett (som faktiskt går att spola i), har en trygg familj och rena och hela kläder.

Killarna här har så mycket i sitt bagage och det är svårt att förstå alla grejer de har varit med om. Svårt att inte ta allt de berättar på sig och må dåligt själv. Det gör att vår egna stund på kvällen blir mer värdefull, när vi får prata med varandra om det vi tycker är jobbigt.

Samtidigt trivs jag så bra här. Jag märker hur killarna öppnar sig och blir mer trygga med oss för varje dag som går och det är så gött att se. Det gör det också jobbigare att tänka på att vi faktiskt kommer åka härifrån också. Men jag är sjukt tacksam att få vara här och försöker ta vara på dagarna.

Vi har varit halva tiden på Bethesda nu och ska imorgon ta en day off, åka in till Nakuru och göra lite vad vi vill. Kanske gå på marknad eller bara ligga vid poolen på hotellet. Även om vi alla verkligen njuter av att vara här ska det bli skönt att få komma iväg lite och bara koppla av.

 

Paulina Ekström

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved