Kenya 2018-03-09 – andra dagen på retreat!

Kenya 2018-03-09 – andra dagen på retreat!

Internetuppkopplingen är begränsad här på Rondo Retreat Lodge. Så därför kan blogginläggen komma i efterhand. Idag efter frukost fick vi en morgonbön som Alf Wallin ledde. Han jämförde de två dryckerna vatten och vin – den enkla och billiga och den exklusiva och dyra drycken. Jesus förvandlade vatten till vin. Vi fick till oss några paralleller till detta. Jesus kan också förvandla oss till något bättre. I honom får vi nytt liv genom hans död. Han förvandlar vatten till vin.

Sen blev det en utflykt i regnskogen här intill, fyra timmar vandrade vi i den täta skogen full av liv och djur med alla dess dofter och ljud. Blue monkey, Red tailed monkey, Crowned eagle, massor med fjärilar och andra fåglar hörde och såg vi. Vi passerade också en ganska stor orm – Wiper – en slags huggorm. Den låg precis i kanten längs med stigen. Alla kunde passera utan att den attackerade, men det var lite väl spännande … En härlig tur i Guds underbara natur.

Efter lunch hade vi lite trevliga aktiviteter organiserade av Alf, så vi fick lära känna varandra lite mera.

Före kvällsmat var det min tur att leda ett bibelstudium över Kolosserbrevet 2:8–23. Verserna 13-15 är även Jonnys och mina ”reseverser” som vi återkommer till. Tänk att HELA skulden är fastspikad på korset. Detta är det underbara evangeliet. Räddad från det eviga mörkret blir den människa som tror detta.

Ikväll fick vi kyckling, återigen gott och fint dukat. Rondo är ett bra ställe som jag kan rekommendera när du tar dig hit till Kenya!

Som avslutning på dagen blev det kvällskaffe, samtal och aftonbön som Mona Wallin ledde. Den påminde oss om att Herren har allt i sin hand, vi behöver inte oroa oss utan får vara trygga hos honom. I 2 Kungaboken 6 berättas det om kriget med Araméerna. Men Gud gav gudsmannen Elisa visshet om att fienderna var färre än Israel. Och hästar med vagnar av eld visade sig för Elisas tjänare.

Så är Herren med oss också, vi ska inte vara rädda. Jesus uppmanar oss att inte oroas.

Tacksam för ännu en dag här.

/Henrik Nilsson, ordf för ELM

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved