Kenya kwa heri

Kenya kwa heri

Om några timmar är det dags att ta flyget till Sverige. Under tre månader har jag haft privilegiet att vistas i Kenya och studera något av det som hänt här sedan jag senast besökte landet för 14 år sedan.

Även om ELCK som kyrka för mig också är viktig, är det framförallt skolor och utbildning som ligger mig varmast om hjärtat. Jag vill peka på tre saker som under dessa månader berett mig särskilt stor glädje.

Copy of IMG_7488

David Ombogo är i dag pastor inom ELCK. Han har fått delar av sin utbildning i Sydafrika och Norge och gick på Matongo High School 1987-90.

Har stött på en hel del f d elever som jag undervisade på Matongo High School 1988-90 och som med tacksamhet minns våra lektioner. Det är alltid kul att få uppleva positiv respons även om den kommer efter ett kvarts sekel.

 

Copy of IMG_7493Kongoi High som ligger uppe i skogarna ett tjugotal kilometer från Chesinende, har verkligen utvecklats sedan jag besökte skolan tillsammans med Stefan Ekström i mitten på 90-talet. Idag har man t o m en egen skolkaplan, pastor Jermiah Nyangau.

Har med egna ögon sett att många av de skolor som under 90-talet arbetade under ganska fattiga och bristfälliga förållanden, förbättrats avsevärt både materiellt och akademiskt.

 

Copy of IMG_7457

Lärarstaben på lärarseminariet MLTTC den 6 maj 2014

Har med stor tillfredsställelse kunnat konstatera att det numera finns ett väl fungerande lärarseminarium i Matongo, dit det kommer kandidater från många olika kenyanska folkgrupper. Jag har trivs bra med ledningen, lärarna och kandidaterna och vore jag 30 år yngre hade jag mycket väl kunnat tänka mig att jobba där!

Copy (2) of IMG_7504 

Per-Martin Hjort

2 reaktioner till “Kenya kwa heri”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved