Kenyahälsning

Kenyahälsning

Regnet smattrar mot rutan och mörkret har sänkt sig över Chesinende. Vi kom hit för en timme sen och resan gick bra trots regn och mörker. På väg till Chesinende passerade vi flera olycksplatser. Bilar som var kvaddade eller som låg i diket. Vi, Kerstin och jag, är tacksamma över Guds beskydd.

Eftermiddagen tillbringade vi på barnhemmet Bethesda i Nakuru. Detta var det första besöket på denna resa. Alltid lika spännande att komma dit och se vad som är på gång. Två nya hus har växt upp på tomten med totalt fyra klassrum. Imponerande. Nu bedrivs det undervisning för de yngsta barnen vilka är 70 till antal. För ett år sedan var de 50 nu är de 70 och nästa år kommer ytterligare 20 och då blir de totalt 90. Till detta kommer de killar som bor på barnhemmet permanent, 27 stycken. I nuläget har Bethesda alltså 100 barn i olika aktivieter.

Tomten krymper allt mer som husen växer upp och antalet barn ökar. Nu planerar ledningen att köpa till mark för att kunna växa ännu mer. De odlar sina egna grönsaker och pojkarna mjölkar korna för att få dricka mjölk och sälja det som blir över.

Gästhuset står färdigt till besökare. Med god vilja och gott humör kan man enligt personalen få in 15 gäster i de fyra rummen. Välkomna!

Nu har generalsekreteraren i kyrkan anlänt till Chesinende. Vi kommer att samtala om Kerstins kommande arbetsuppgifter samtidigt som vi äter kvällsfika. Efter några timmars sömn väntar en resa till Ogango där de nya stiftet kommer att samlas för en dags undervisning om fred- och försoning.

 

Jonny Bjuremo

1 reaktion till “Kenyahälsning”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved