Klara, färdiga…

Klara, färdiga…

Ett gäng engagerade etiopiska ungdomar (inklusive Linnea Åström) jobbar så svetten rinner… Ett gäng taggade ungdomar  sitter hemma i Sverige och väntar på att få resa… och 148 barn väntar med spänning och önskar att dagarna skulle gå snabbare… Snart är det dags för historiens första sportscamp i Asella. Totalt 6 sportläger kommer att arrangeras i sex veckor i rad. Sport och lek kommer att varvas med sång, bibelundervisning och gemenskap. Behöver jag tillägga att det ska bli otroligt spännande och roligt att få delta…?

Kissinger, Eyob Isaias och Elizabeth

Idag har jag, Eliza och Kissinger tillbringat hela dagen med två underbara grabbar Eyob & Eyob (se bilden nedan). Eyob Dinku (till vänster) är manager för Asella Children and Youth Ministry, en begåvad och klok ung kille med massor av ideer. Han är verkligen utvald av Gud att leda ACYM och jag känner mig fullstädigt trygg när verksamheten vilar i hans händer. Han sa upp sig från sitt jobb i Addis för att driva ACYM även om han bara får 25% av den lön han tidigare hade. ”Det är det värt för jag har aldrig känt så stor tillfredsställelse i mitt jobb som jag gör nu”, säger han. Eyob Isaias (till höger) kallas för ”coach”, eftersom han är både fotbollsspelare och tränare för många ungdomar. Han är utan tvekan Etiopiens mest energiske man. Man kan inte beskriva honom, han måste bara upplevas. Eyob är expert på sportscamp eftersom han arrangerat detta på andra platser. Han är polis men lägger ner otroligt mycket ideel tid på ACYM Sportscamp. Till exempel har har åkt runt till alla 148 barn som ska komma på sportlägret för att få underskrifter från deras föräldrar att de får vara med på lägret. De båda Eyobarna är ett härligt radarpar!

Eyob Dinku och Eyob Isaias

Idag har vi också testat ”gari”, dvs att åka häst-taxi. En upplevelse även för mina kenyanska vänner eftersom detta inte finns i Kenya. Under hemfärden från stan började våra kusker att tävla med varandra. Det blev ett galet hästrejs, men tack och lov slutade det inte så illa som jag befarade mitt i racet. Men det känns i rumpan så här efteråt… 🙂

Elizabeth och Kissinger

Under helgen fick vi vara med om ”graduation” av 12 präster. Första gången på 12 år eftersom Lutheran Theological College (LTS) låg nere i flera år pga ekonomiska skäl. Så det var härligt att bevittna glädjen i både folkets och de nybakade prästernas ögon. Vi fick också uppleva en härlig etiopisk gudstjänst i en fullsatt kyrka. Flera av ACYM killarna blev döpta och ca 15 ungdomar konfirmerade sig. Det var stort verkligen!    

Det blev lite tomt och tyst här i huset när Jonny Bjuremo och Arne Engström åkte hem. De lämnade Asella i söndags och lyfter från Addis ikväll. Vi hade härliga dagar tillsammans med otroligt mycket skratt och go gemenskap. Men jag och mina kenyanska vänner fortsätter att skratta och trivas här i Asella. Vi är otroligt glada att vi får vara kvar här för att både inspirera och inspireras av våra etiopiska vänner, så vi njuter av varje minut.

Rakel Smetana

1 reaktion till “Klara, färdiga…”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved