Kontrast 2

Arequipa är en väldigt vacker stad i södra Peru, och den plats där jag lärde mej spanska för några år sedan. Jag har några dagar här och blandar arbete med vila, gemenskap med saknad (resten av familjen är kvar hemma i Chiclayo) och nya intryck med återseenden.

Måndag och tisdag har jag varit med på NLM:s höstmöte. Gott att möta norska och danska kollegor. Att dela erfarenheter och visionera samman. Jag var också inbjuden att hålla två bibeltimmar med dem. Jag passar också på att umgås med familjen Lindström – mina efterlängtade svenska kollegor som sliter med att lära sej spanska språket. (Volontären Rebecca bloggar här.)

Idag vandrade jag runt i Arequipas centrum en stund. Jag smet in på Cusco Cafe, ett kvarter från huvudtorget, och drack en espresso. När jag kom ut på gatan igen gick jag ett par kvarter vidare för att hitta en buss tillbaka dit jag bor. På höger sida av gatan såg jag att en pingstkyrka flyttat in (i en gammal biografi?), och mitt emot i en liten port till ett fallfäraqpdigt hus stod tre prostituerade och väntade på kunder. Kontrasternas värld!

Jag gick vidare. Funderade. Bad till Herren att de som går in i pingstkyrkans port ska se flickorna på andra sidan, och med kärlek ska bjuda in dem. Jag bad att de som går genom flickornas port inte ska vara så skamfyllda att missar porten mittemot utan att de vågar sej dit. Jag bad om att Herren skulle möta och upprätta!

Kontrasternas värld. Pingstkyrkan hette Agua vida – det betyder ”levande vatten”; jämför Joh 4:1-42.

/Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved