Kontrast

Jag skulle flyga från Chiclayo till Arequipa via Lima tidigt söndagsmorgon. Men flygbolaget bokade om sträckan Chiclayo – Lima till lördagskväll. Efter lite protester från min sida erbjöd de i alla fall att stå för ett hotellrum i Lima. Så istället för att vara på samling med sång, bön och bibelstudium i Cerropon, vilket jag vanligtvis är på lördagskvällar, reste jag istället till Lima.

När jag kom till Lima meddelade en vänlig kvinna vid flygbolagets disk att det var klart med hotellrum, middag och frukost. – Var? undrade jag. – Alldeles här intill, blev svaret. Det var förstås en smidig lösning för min del. Men när jag en stund senare satte mej för att äta i hotellmatsalen blev det bara märkligt.

I mina tankar var jag i det enkla huset i Cerropon – där mina vänner tjänar 100 kronor om de har riktigt bra inkomst en dag. Men rent fysiskt befann jag mej på ett hotell där ett enkel rum kostar 250 dollar per natt.

Kontrasten gjorde ont. Orättvisan så påtaglig.

Som missionär har jag mött så många orättvisor, så många märkliga kontraster. Mitt dagliga liv är fyllt av dem. Och det sliter…

/Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved