Kvinnokonferens

Kvinnokonferens

I dag laddar jag för att undervisa kvinnorna. Egentligen är det huvudfokus för denna resan. Och med ’egentligen’ menar jag att det har hänt så mycket annat som också har varit välsignat, att detta blir en del av allt. Men en mycket viktig del.
När ni ber i dag så be gärna för mig. Jag har en lång varm härlig dag framför mig. Temperaturen är kanske runt 30 grader – mycket vatten krävs. Jag upplever att Gud har lett mig i förberedelserna, men det är ändå spännande innan det har satt igång. Jag ber att Gud ska bli förhärligad i allt detta. Det är det viktigaste.

Jag träffade Shara (Shalems fru) i går. En fantastisk kvinna som är väldigt duktig på engelska och ska översätta i dag. Dessutom har hon en bachelor i teologi. Jag föreslog att hon kunde undervisa i stället, men det tyckte hon inte. Kanske någon gång i framtiden, sade jag…

I går fick jag en sari (en indisk klädnad) i gåva från Moses’ fru. Jag fick vara med och välja den själv. Efteråt snirklade vi in i några gränder för att hitta en skräddare som hade tid att sy överdelen färdig till i dag. Just nu känns det som den största utmaningen: att kunna bära en så fin gåva med värdighet och respekt och samtidigt undervisa. Åtminstone kommer jag inte att vara under-dress som jag är annars.

Jonny och Mekonnen tar en välförtjänt vilodag. Olof och Peter följer med till barnhemmet. I kväll blir det nya försmamlingsbesök. Nya möten. Nya välsignelser. Herrens nåd är var morgon ny.

– Benedikte.

1 reaktion till “Kvinnokonferens”

  1. Kära Benne o Olof!
    Det är med stor glädje som vi tar del av era upplevelser i Indien. Försöker föreställa oss hur det ser ut men det blir nog ändå inte som det är i verkligheten. Ni är fantastika men det är ändå Herren som ger växten. Ber att det ska bära frukt i många hjärtan. Vill också säga att vi ber för hela er familj och särskillt för Bjarne. Ni är i Guds händer vad som än händer. Hoppas att hemresan går bra och att vi snart ses. Ta med er ps 121 på resan.Hälsningar Lisbeth o Arne

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved